יותר מ-330 בני אדם נעצרו ברחבי העולם בימים האחרונים במסגרת מבצע בינלאומי שנערך כנגד המפעילים והגולשים שביקרו באתר שבו הוצגו סרטונים בעלי תוכן מיני שבהם קטינים היו מעורבים. על פי רשויות החוק בארה"ב, מדובר באחד האתרים הראשונים שעושה שימוש במטבעות מבוזרים ("קריפטו") כדי למכור אותם סרטונים.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
ג'סי ליו, התובעת הפדרלית בוושינגטון די. סי., התייחסה למבצע המורכב ואמרה: "הסוכנים שביצעו את המעצרים והתובעים שמעורבים הצילו 23 ילדים ברחבי העולם ממצבים של התעללות מינית. הפקת תוכן פורנוגרפי עם אותם ילדים מהווה את אחת הצורות הכי בלתי נתפסות של רוע ", היא אמרה.
עוד הסבירה התובעת כי "המסר שלנו לאותם אנשים שמפיקים, מפיצים ומקבלים תוכן פורנוגרפי של ילדים הוא ברור: אתם אולי תנסו להסתתר מאחורי הטכנולוגיה, אבל אנחנו נמצא אתכם, נעצור אתכם ונעמיד אתכם לדין". רשויות החוק שהשתתפו במבצע ברחבי העולם החרימו 8 טרה-בית של סרטונים: "מדובר ביותר מ-10 אלף דיסקים מלאים בתמונות וסרטונים", אמר דון פורט, מפקד מחלקת הפלילים ברשות המסים האמריקאית (IRS).
האתר המזעזע, ששמו "Welcome to Video", פעל במשך קרוב לשלוש שנים לפני שהושבת לחלוטין. כאמור, ניתן היה לשלם עבור הסרטונים באמצעות מטבעות קריפטו כגון ביטקוין, והאתר עצמו היה מאוחסן ברשת מוצפנת בשם "ת'ור". על פי ליו, "בדף ההעלאות של האתר נכתב במפורש: 'אין להעלות סרטונים עם מבוגרים'", היא אמרה.
ג'סי ליו, התובעת הפדרלית בוושינגטון די. סי., לצד ג'ף סשנס, לשעבר התובע הכללי של ארה"ב (צילום: Getty Images)
בפועל, האתר נסגר כבר במרץ 2018, ומספר מעצרים בוצעו מאז. אך רוב המעצרים התבצעו בימים האחרונים באופן מתואם ושיטתי בכל רחבי העולם. אחד מאותם אנשים שנעצרו וכבר הספיקו להישלח למאסר הוא מייקל לאוסון, אב לשניים מג'ורג'יה שנידון ל-121 חודשים בבית הכלא הפדרלי לאחר שבית המשפט קבע הוא מהווה "סיכון גדול" לקהילתו.
ריצ'רד דאונינג, בכיר במשרד המשפטים הפדרלי, אמר על לאוסון שהוא "התקין מצלמות נסתרות בחדרי השירותים שבביתו כדי לתעד את חבריהם הקטינים של בניו כשהם משתמשים בשירותים או מתקלחים".
מי שהפעיל את האתר הוא ג'ונג ווו סון, אזרח דרום קוריאה בן 23 אשר נמצא מאחורי סורג ובריח במדינתו. יתכן שהוא יוסגר לארצות הברית לאחר שישוחרר, שכן ביום רביעי האחרון נחשף כי חבר מושבעים גדול החליט להגיש כתב אישום ובו 9 סעיפים חמורים כנגד סון. על פי אותו כתב אישום, הוא הרוויח קרוב ל-500 אלף דולר במהלך שלוש השנים שבהן הפעיל את האתר.
"אנחנו עושים ככל הניתן כדי לאתר את הכסף ולחלק אותו לכלל הקורבנות", הסבירה ליו. מעבר לארצות הברית ודרום קוריאה, חשודים נוספים נעצרו במדינות כגון בריטניה, גרמניה, ערב הסעודית, צ'כיה, קנדה, אירלנד, ברזיל ואוסטרליה.