5 ישראלים מניו יורק ופלורידה נעצרו בחשד להונאת נדל"ן במיליוני דולרים
על פי החשד, הנאשמים ניצלו את שיטת המכירה בחסר ומסרו תצהירים כוזבים כדי להרוויח סכומי עתק על חשבון שני גופים פיננסיים חשובים בארה"ב, "פאני מאי" ו-"פרדי מאק". בפועל מי שנאלץ לספוג את עלות ההונאה הם משלמי המסים האמריקאים. אם יורשעו, חמשת הישראלים עלולים להישלח ל-30 שנות מאסר ולהידרש לשלם קנס עצום

רשויות החוק בארצות הברית עצרו השבוע חמישה ישראלים מניו יורק ופלורידה בחשד שניהלו תרמית נדל"נית נגד בנקי השקעות ממשלתיים כגון פאני מאי ופרדי מאק, כך על פי כתב האישום שהוגש לבית המשפט הפדרלי בברוקלין.

אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

החשודים הם תומר דפנה בן ה-48, מהעיירה גרייט-נק בלונג איילנד; יצחק אהרונוב בן ה-32 ממיאמי; מיכאל קונסטנטינובסקי בן ה-33 מקווינס; אברהם תרשיש בן ה-40 מקווינס וילג'; ומייקל הרשקוביץ' בן ה-40 מברוקלין.

כריסטינג סקרינגי, בכירה במשרד השיכון והפיתוח העירוני של ארצות הברית, התייחסה לפרשה וטענה שהחמישה הסבו נזק של מיליוני דולרים למינהל הדיור הפדרלי (Federal Housing Administration): "מה שמקומם עוד יותר בפרשה זה העובדה שהם הפחיתו באופן מלאכותי את ערך הבתים, כך שכאשר הם עשו 'פליפ' הם הרוויחו סכומי עתק. ובתים אלה נמצאים ברובם בשכונות קשה ופחות אמידות, כלומר בדיוק אותן שכונות שזקוקות לסיוע הממשלתי", היא אמרה.

על פי החשד, חמשת הנאשמים ניצלו את קיומן של עסקאות מכירה בחסר, או Short Sale, בהן מלווה הכסף צריכה לאשר את מכירת הנכס במחיר הנמוך מגובה ההלוואה. לרוב, בעסקאות מסוג זה סכום המכירה מכסה לפחות חלק מגובה ההלוואה, ובדרך כלל הבנקים מסכימים לוותר על היתרה. החשודים הפעילו את תרמית זו מסוף שנת 2012 ועד תחילת השנה הנוכחית.

על פי התביעה בתיק, הנאשמים הצליחו להסתיר את מעשיהם באמצעות שלל דרכים, החל מכך שלא שיווקו את הבתים שהיו למכירה (כי חששו כי גוף אחר ירכוש אותו) כפי שנדרש בחוק וכלה בזיוף מסמכים כגון lien על הנכס כדי להרתיע רוכשים אחרים. החמישה אף מואשמים במסירת מידע כוזב במסמכי שהוגשו לבנקים וחברות מלוות נוספות.

ריצ'רד דונאהיו, התובע הפדרלי של מזרח ניו יורק (צילום: רויטרס)

שני הגופים שנפגעו בצורה הכי קשה מהתרמית הם התאחדות המשכנתאות הפדרלית הלאומית, המוכר לרבים כ-Fannie Mae ("פאני מאי"), ו-Federal Home Loan Mortgage Corporation, המוכר כ"פרדי מאק".

"כפי שנטען בכתב האישום, נאשמים הונו את חברות המשכנתאות, שבמקרה זה הן שייכות לממשלת ארה"ב ולכן משלם המסים האמריקאי נאלץ לספוג את הפגיעה הכלכלית. משרדי ימשיך בעבודה הצמודה לאנשי אכיפת החוק כדי להעמיד לדין את כל מי שמבצע הונאות מסוג זה כדי להרוויח על חשבון השכבות החלשות באוכלוסייה", אמר ריצ'רד דונאהיו, התובע הפדרלי של מזרח ניו יורק.

אם יורשעו חמשת הנאשמים, הם עלולים להישלח לעד 30 שנות מאסר ולהידרש לשלם קנס בסך מיליון דולר.

YOU MIGHT ALSO LIKE