תאגיד התחבורה של ניו יורק (MTA) ממעט לפטר נהגי אוטובוס, גם אם צברו לחובתם השעיות ועבירות תנועה רבות.
נצמדים לכסא. אוטובוס של ה-MTA בניו יורק (צילום: Shutterstock)
בדיקה של הניו יורק פוסט העלתה שבארבע השנים שבין 2014 ל-2017 ה-MTA פיטרה 60 נהגים בלבד, זאת על אף שבתקופה זו נרשמו 4,330 השעיות נגד נהגים שסרחו. בין הנהגים שלא פוטרו ישנם כאלה שהיו מעורבים בתאונות, נתפסו נוהגים בשכרות ועוד.
כך לדוגמה, רודני ריברס שצבר עשר השעיות בתקופה שנבדקה – שלוש מתוכן על תאונות "שניתן היה למנוע" – המשיך בעבודתו וב-2018 השתכר יותר מ-113 אלף דולר. לירוי סינגלטון, שספג תשע השעיות בגין איחורים ובעיות התנהגות לא פוטר גם הוא וב-2018 הרוויח יותר מ-83 אלף דולר.
אחד המקרים הבעייתיים ביותר הוא זה של ריצ'רד האטון, שנתפס כשהוא נוהג תחת השפעת אלכוהול באוטובוס שלמרבה המזל היה ריק מנוסעים. האטון הושעה לאחר שהוגש נגדו כתב אישום והוא עזב לבסוף את העבודה מרצונו – כלומר גם הוא לא פוטר. אולם הכתובת בעניינו הייתה על הקיר: כבר ב-2015 הוא הושעה לחודש בעקבות צריכת אלכוהול בעבודה וב-2017 הוא הושעה בעקבות היעדרויות ממושכות ללא הסבר. למרות זאת נמשכה העסקתו ובאותה שנה הוא הרוויח יותר מ-20 אלף דולר.
כשהועד חזק, גם נהיגה תחת השפעת אלכוהול אינה עילה לפיטורים (אילוסטרציה: Shutterstock)
ה-MTA אף המשיכה להעסיק נהגים שנתפסו נוהגים באור אדום, גם כאלה שהיו מעורבים בתאונות עם נפגעים. על פי הנתונים שנחשפו, בין 2014-2017 נרשמו 340 השעיות של נהגים בעקבות נסיעה באור אדום, ורובם המשיכו לעבוד. עוד עולה מהנתונים שכמעט 150 שימושים בטלפון נייד בזמן נסיעה תועדו על ידי ה-MTA והובילו להשעיות. עבירות מהירות גרמו ל-23 השעיות.
הנתונים החדשים הועברו לפוסט בזכות חוק חופש המידע, לאחר שנה וחצי של דחיות ועיכובים, זאת על אף שה-MTA היא חברה ממשלתית הממומנת מכספי משלם המסים בנוסף להכנסותיה מדמי שימוש.
בחברה מאשימים את הועד בחוסר היכולת שלהם לשחר נהגים סוררים: "קשה יותר באופן משמעותי לקרוא לסדר – ואם צריך, לפטר – עובדים במערכת התחבורה של ניו יורק בהשוואה למקביליהם במגזר הפרטי, בשל הסכמי ההעסקה הקיבוציים והעובדה שמגשרים מטעם צד שלישי צריכים לפסוק בנושא", מסר דובר החברה שאמס טארק.