נשים עם דום נשימה במהלך השינה נוטות להיות בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן, בהשוואה לגברים שסובלים מאותה תופעה. כך עולה ממחקר חדש שנערך לאחרונה. התסמינים הנפוצים של דום נשימה מהלך השינה הם, בין היתר, גם נחירות, שיבושים בשינה ועייפות.
המחקר כלל יותר מ-19,000 אנשים והראה שחומרת התופעה של דום הנשימה במהלך השינה קשורה באבחון של מחלת הסרטן. החוקרים מסבירים, כי הקשר היה חזק במיוחד בקרב נשים שהשתתפו במחקר ופחות בקרב הגברים שהשתתפו. המחקר מראה, כי כשהתופעה באה לידי ביטוי באופן חמור היא עלולה להיות אינדיקטור להתפתחות מחלת הסרטן בקרב נשים.
עם זאת, הוסיפו החוקרים, כי יש צורך במחקרים נוספים על מנת לאשר את הממצאים.
אנשים, שסובלים מדום נשימה במהלך השינה, חווים סגירה חלקית או מלאה של דרכי הנשימה מספר פעמים רב במהלך השינה. בהמשך לכך רמת החמצן בדם צונחת. החוקרים ניתחו נתונים של 19,556 אנשים, בהם 5,789 נשים ו-1,767 גברים, שנאספו במאגר הנתונים האירופי לחקר השינה. החוקרים ביקשו לבדוק את הקשר בין חומרת התופעה לבין רמה נמוכה של חמצן בדם ולהתפתחות סרטן.
החוקרים בדקו את מספר אירועי חסימת דרכי הנשימה המלאות או החלקיות, שחוו המשתתפים במהלך השינה, וכן את מספר הפעמים שרמות החמצן בדם ירדו מתחת ל-90 אחוז.
מהנתונים עולה, כי 2.8 אחוזים מכלל הנשים שסבלו מהתופעה אובחנו עם סרטן קשה. זאת, בהשוואה ל-1.7 אחוזים מכלל קבוצת הגברים. המחקר מציע שאנשים שחווים חסימה בדרכי הנשימה במהלך השינה, ואלה שרמות החמצן שלהם דם יורדות מתחת ל-90 אחוז, בתדירות גבוהה יותר, עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן. זאת, בהשוואה לאנשים שלא סובלים מהתופעה.