נערות שחוו זיהומים חמורים שבים ונשנים בתקופת הילדות נמצאות בסיכון גבוה יותר לפתח הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות, כך עולה ממחקר חדש.
במסגרת המחקר עקבו החוקרים אחר 525,643 נערות. מדובר על כל ילדה שנולדה בדנמרק בין השנים 1989 ל-2006. החוקרים תיעדו את כל מרשמי האנטיביוטיקה ואת כל התרופות לטיפול בזיהומים, שניתנו להן. כמו כן, תיעדו החוקרים את האשפוזים של הילדות, עד לשנת 2012.
4,240 נערות אובחנו עם הפרעות אכילה במהלך תקופת המחקר.
בהשוואה לנערות שלא אושפזו בשל זיהום, הנערות שאושפזו היו בסיכון גבוה ב-22 אחוז לפתח אנורקסיה; בסיכון גבוה ב-35 אחוז לפתח בולימיה ובסיכון גבוה ב-39 אחוז לפתח הפרעות אכילה אחרות.
מרשמים לשלוש תרופות אנטיביוטיות או יותר נקשרו בעליה דומה בסיכון לפתח הפרעות אכילה. ככל שהילדה חוותה מספר זיהומים או מספר אשפוזים רב יותר, כך גדל הסיכון שלה לפתח הפרעות אכילה. המחקר תצפיתי ואינו יכול לקבוע סיבה ותוצאה ומחבריו מודים, כי גורמים משפיעים אחרים, כגון גנטיקה, מתח או חרדה למשל, עלולים להגביר את הסיכון להפרעות אכילה ולזיהומים.
לדברי החוקרים, הסיבות לקשר האמור אינן ברורות, אך יתכן והתרופות האנטיביוטיות מעוררות תגובה מסוימת של החיידקים במעיין. שינויים בסביבה המיקרוביאלית עלולים להשפיע על ההתנהגות באמצעות הקשר של המעיים למוח.