תרופות להורדת רמת הכולסטרול, כגון ליפיטור וקרסטור, מצמצמות באופן משמעותי את הסיכון למחלות לב וכלי דם. כך עולה ממחקרים קפדניים שנערכו בנושא. אך מניתוח נתונים במציאות, עולה, כי מחצית מהחולים לא נהנים מהיתרונות הבריאותיים שמציעות התרופות.
במחקר שנערך בנושא השתתפו 165,411 מטופלים ללא מחלת לב וכלי דם שהחלו ליטול תרופות להורדת רמת הכולסטרול בין השנים 1990 ל-2016. החוקרים בדקו את רמת ה-LDL (הכולסטרול הרע) של המשתתפים לפני תחילת המחקר ושוב כעבור 24 חודשים. לאחר מכן החוקרים עקבו אחר המשתתפים במשך שש שנים בממוצע.
מעט יותר ממחצית המשתתפים הציגו תגובות פחות מאופטימליות לטיפול, כפי שהגדירו זאת החוקרים. כלומר, רמת ה-LDL שלהם ירדה ב-40 אחוז. אנשים אלה היו בסיכון גבוה ב-25 אחוז למחלות לב וכלי דם, בהשוואה למשתתפים שהציגו תגובות אופטימליות לתרופות. החוקרים שקללו משתנים משפיעים כגון התאמה לרמת ה-LDL הראשוני, גיל, משקל גוף, עישון, צריכת אלכוהול, היסטוריה משפחתית של מחלות ומאפיינים בריאותיים אחרים.
לדברי החוקרים, בעוד שכמה אנשים עשויים לא להגיב לתרופות להורדת רמת כולסטרול, הבעיה העיקרית היא עם אנשים שמפסיקים ליטול את התרופות בגלל תופעות לוואי או לאחר ששמעו עליהן מידע שלילי בתקשורת.
להורדת כולסטרול היתה השפעה שמגינה על הגוף ותרופות להורדת כולסטרול הן יעילות לשם כך. עוד הוסיפו החוקרים, כי הם לא מעוניינים במצב בו יותר ממחצית האוכלוסייה לא נהנית מהיתרונות הבריאותיים שתרופות אלה מציעות.