רק עשרים דקות בחיק הטבע ורמת ההורמון שמעורר לחץ נפשי יורדת. לא משנה אם אתם בוחרים לצאת להליכה בפארק או לשבת בגינה, בילוי של כעשרים דקות בטבע מורידה את רמת ההורמון באופן משמעותי. כך עולה ממחקר חדש שבדק את המינון היעיל ביותר לשהות בטבע עירוני.
לדברי החוקרים, ידוע שבילוי בטבע מסייע להקלה בלחץ נפשי, אך עד כה לא היה ברור כמה זמן בטבע דרוש על מנת להוריד את רמת ההורמון הגורם לתופעה; כמה פעמים בשבוע מומלץ לבלות בטבע ואיזו סוג של חוויה מועילה לשם כך.
במסגרת המחקר מצאו החוקרים, כי על מנת ליהנות מירידה ברמת ההורמון, קורטיזול, שגורם ללחץ הנפשי, מומלץ לבלות בין עשרים לשלושים דקות בטבע, כשניתן ללכת או לשבת במקום המספק תחושה של טבע.
"גלולות טבע" כאלה יכולות לשמש פתרון בעלות נמוכה על מנת להפחית את ההשפעות השליליות על הבריאות, במסגרת התרחבות השטחים העירוניים והעליה בזמן הצפייה במסכים. כך עולה מהמחקר שנמשך שמונה שבועות.
המשתתפים במחקר התבקשו לקחת "גלולת טבע" במשך עשר דקות או יותר, לפחות שלוש פעמים בשבוע. רמת הקורטיזול, נמדדו בדגימות רוק שנלקחו מהמשתתפים לפני ואחרי נטילת "גלולת הטבע" אחת לשבועיים.
לדברי החוקרים, המשתתפים יכלו לבחור את השעה במהלך היום, את משך הזמן ואת המקום של חוויית הטבע שלהם, שהוגדרה כמקום כלשהו מחוץ לבית, שלדעתם מעניק תחושה של אינטראקציה עם הטבע. האילוצים היחידים היו: לצאת לטבע באור יום, לא לבצע פעילות אירובית ולהימנע משימוש במדיה חברתית, אינטרנט, שיחות טלפון, שיחות בכלל או קריאה.
לדברי החוקרים, בניית המחקר באופן האמור אפשרה לזהות את משך הזמן האופטימלי הדרוש להשפעה מקסימלית של "גלולת הטבע", לא משנה מתי והיכן המשתתפים נטלו אותה, בנסיבות הרגילות של החיים המודרניים, עם התזמון הבלתי צפוי של נטילתה. הנתונים הראו, כי די היה בעשרים דקות של שהות בטבע על מנת להפחית את רמות הקורטיזול באופן משמעותי. מי ששהו יותר מעשרים דקות רשמו ירידה נוספת ברמת ההורמון אך הירידה התרחשה בקצב איטי יותר.