כולם מכירים את האמרה הפופולרית, "אנחנו מה שאנחנו אוכלים". אך הם ידעתם שמה שאתם אוכלים וכמה שאתם אוכלים עלול להשפיע על הזיכרון שלכם? מחקר חדש מצא, כי רמות גבוהות של הורמון השובע, המסייע לעכב רעב, יכול להפחית את הסיכוי לפתח מחלת אלצהיימר.
בעזרת ניתוח נתונים על מחלת האלצהיימר, בחנו החוקרים את רמת הורמון השובע, CCK, בקרב 287 משתתפים. הממצאים העלו, כי אנשים עם רמות גבוהות יותר של ההורמון היו בסיכון לפתח ליקוי קוגניטיבי קל, כמצב שעלול לבשר התפתחות של מחלת אלצהיימר. כלומר, הסיכון לפתח מחלת אלצהיימר ירד ב-65 אחוז.
ההורמון נמצא הן במעי הדק והן במוח. במעי הדק הוא מאפשר ספיגה של שומנים וחלבונים. במוח, הוא נמצא בהיפוקמפוס, שהוא אזור יצירת הזיכרון. לפי החוקרים, הבחירה להתמקד ב-CCK נבעה בעיקר משום שהוא בא לידי ביטוי בהיווצרות הזיכרון. החוקרים ביקשו לבדוק אם יש קשר בין רמת ההורמון לבין רמת הזיכרון והחומר האפור בהיפוקמפוס ובאזורים חשובים אחרים.
החוקרים בחנו גם את חלבוני הטאו וה-פי טאו, שנחשבים רעילים למוח. זאת, על מנת לראות כיצד הם עלולים להשפיע על ה-CCK והזיכרון. מהממצאים עלה, שככל שרמות הטאו גדלו, לא נמצא קשר בין הרמה הגבוהה של ה-CCK לבין הירידה הנמוכה באיכות הזיכרון.
החוקרים מקווים, כי המחקר יעודד אחרים לבחון את ההיבט התזונתי של דיאטות, במקום להתמקד במספר הקלוריות. על ידי בחינת ההיבט התזונתי ניתן לדעת אם דיאטה מסוימת יכולה למנוע מחלת אלצהיימר או למנוע התקדמות של המחלה.
ההסדרה של מתי וכמה אוכלים יכולה להיות קשורה במידת טיב הזיכרון. לדברי החוקרים, השורה התחתונה היא: מה שאנחנו אוכלים ומה שהגוף שלנו עושה עם זה, משפיע על תפקוד המוח שלנו.