מחקרים מצאו, כי למטרות החיים יש כוח להשפיע על הבריאות הנפשית והפיסית שלכם. אז איזה סוג של מטרות חיים אתם צריכים לעל מנת ליהנות מהיתרונות הבריאותיים?
בין אם מדובר בירידה במשקל, לשפר את מידת הכושר הגופני או להתחיל בתחביב חדש, למטרות החיים האלה יש דבר אחד במשותף – השגתן תהפוך אתכם למאושרים ובריאים יותר. עם זאת, אם הנתונים הסטטיסטיים נכונים, כ-80 אחוז מהאנשים שקוראים את המאמר הזה כבר ויתרו על חלק מהיעדים שהם הציבו לעצמם מאז תחילת השנה החדשה.
מאחר ומטרות החיים יכולות לתרום באופן משמעותי למידת הסיפוק והאושר בחיים או למידת חוסר שביעות הרצון באם מטרות מסוימות לא הושגו, צוות של חוקרים ביצע מחקר לשם בדיקת הנושא. החוקרים ערכו בדיקה קפדנית של מטרות חייהם של אנשים. הם השתמשו בנתונים של 973 משתתפים בגילאים 18 עד 92 החיים בחלקים דוברי הגרמנית של שוויץ. יותר ממחצית מהמשתתפים נבדקו שוב לאחר שנתיים ולאחר ארבע שנים.
המשתתפים נדרשו להעריך את החשיבות ואת היכולת להשיג את מטרות חייהם בעשרה תחומים: בריאות, קהילה, צמיחה אישית, יחסים חברתיים, תהילה, תדמית, עושר, משפחה, אחריות וטיפול בדור הצעיר ועבודה.
המחקר גילה, כי תפישת המטרות האישיות של אדם כברות השגה היא אחד האינדיקטורים לשיפור בבריאות הקוגניטיבית והרגשית בשלב מאוחר יותר. מטרות החיים אוחזות בכוח ניבוי לתחומים מסוימים. כך, למשל, משתתפים שהציבו יעדים חברתיים או מטרות בריאותיות היו מרוצים יותר מהקשרים החברתיים שלהם או מהבריאות שלהם בשלב מאוחר יותר של המחקר.
אם אתם נמנים על אחד ממיליוני האנשים שמרגישים רע על נטישת המטרות לשנה הקרובה, כדאי שתפסיקו להצטער ותתחילו להגדיר מטרות חדשות. אך הפעם וודאו שהמטרות ריאליות להשגה.