מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, הודיע כי ארצו אינה זקוקה יותר לבדיקות נשק גרעיני. בהודעתו מסר כי " לאחר המסקנות החד משמעיות על יכולתינו הגרעינית, אין בכוונתו לבצע ניסוי נוסף בנשק ארוך טווח וטילים בליסטים. האתר הגרעיני בצפון המדינה גם כן סיים את משימתו".
מקור בכיר מוסר כי המנהיג הצפון קוריאני מעוניין לפתוח פרק חדש ביחסי החוץ של ארצו. קים התחייב לצעוד בדרך של פירוק גרעיני והתמקדות בשיפור מצב הכלכלה בארצו. לדברי המקור, קים הפנים כי הדרך הטובה ביותר להגיע ליעד של צמיחה כלכלית היא על ידי נורמליזציה עם שאר המדינות. לאחרונה הוא החל בתהליך של הכרה על ידי הקהילה הבינלאומית ולכן מדובר בהזדמנות היסטורית עבורו.
מוקדם יותר השבוע דווח על פגישה בתחילת החודש בין מייק פומפיאו, ראש הסי אי איי והמועמד לתפקיד מזכיר המדינה לבין קים ג'ונג און. בתחילה הבית הלבן סירב להגיב על ביקורו של פומפיאו שם, שהתקיים ככל הראה ב-1 באפריל ושעליו דווח לראשונה על ידי הוושינגטון פוסט. העיתון דיווח שפומפיאו יצא לצפון קוריאה כשליחו המיוחד של הנשיא טראמפ, כדי להכין את הקרקע לקראת שיחות ישירות בין הנשיא טראמפ למנהיג הצפון קוריאני, בעיקר אודות תכניותיה של המדינה הזו, בתחום הנשק הגרעיני. שני המנהיגים אמורים להיפגש בחודש מאי או תחילת יוני, מה שנחשב למפגש הראשון, פנים אל פנים, בין נשיא אמריקאי מכהן ומנהיג צפון קוריאני. בנוסף התקבלו ידיעות על שיחת טלפון בין שני המנהיגים.
לאחר שהורה על ביצוע של שיגור טילים מאסיבי אשתקד, שעורר עליו את זעמה של הקהילה הבינלאומית, קים החל לנהל מערכת מגעים דיפלומטיים סביב ענין הגרעין הצפון קוריאני.
הוא אמור להיפגש עם נשיא דרום קוריאה מון ז'אי-אין, ביום שישי הבא באזור המפורז שבין שתי הקוריאות. באשר לביקורו של פומפיאו בפיונגיאנג נמסר מלשכת נשיא דרום קוריאה, כי "יהיה זה לא יאה מצד הממשלה המקומית להגיב בנדון".
הנשיא טראמפ שיגר רמזים באשר לשיחות רמות דרג בין ארצות הברית וצפון קוריאה, במהלך מסיבת עתונאים משותפת עם ראש ממשלת יפן שינזו אבה. כאשר פגשו שני המנהיגים את נציגי התקשורת באתר הפנאי של הנשיא במאר-א-לאגו בפלורידה, אמר הנשיא טראמפ: "דיונים "ברמה גבוהה ביותר" בין וושינגטון ופיונגיאנג כבר מתנהלים.
"היו לנו שיחות ישירות," אמר הנשיא. מאוחר יותר הבהיר הבית הלבן, שהנשיא לא התכוון שהיו לו עצמו שיחות אישיות עם מנהיג צפון קוריאה. פקיד בכיר שהיה בסוד הענינים של פגישת פומפיאו וקים אמר לרשת CNN, כי המנהיג הצפון קוריאני היה נעים הליכות בפגישה וכי היה מעודכן ומוכן ביותר. אף שהיתה נקודת מחלוקת לגבי מיקום הפגישה בין ראשי המדינות. בדברו עם כתבים ביום שלישי, מסר הנשיא כי נשקלו חמישה אתרים אפשריים לפגישת הפיסגה ההיסטורית, אך לא ציין היכן היא תתרחש, או מה האתרים שהוצעו.
בשבועות האחרונים בכירים אמריקאיים בחנו מספר אתרים, כמו הבירה המונגולית אולנבאאטר, האזור המפורז בין צפון ודרום קוריאה, בירה אירופאית נייטרלית כמו שטוקהולם או עיר כמו ז'נבה, אתר באזור הים כמו האי ז'זו, או על סיפון אניה., דרום מזרח אסיה כולל סינגפור, או מאלזיה, בירת דרום קוריאה סיאול, או בירת צפון קוריאה פיונגיאנג.
המתיחות בחצי האי הקוריאני הועצמה ב-2017, לאור ההתקדמות המשמעותית בתכנית הטילים הגרעיניים שלה, שלוו בהצהרות לוחמניות מצד פיונגיאנג, על כי היא מסוגלת מעתה להכות בכל מקום בארצות הברית. אלא שהיחסים התחממו במקצת בחודשים האחרונים, כולל השתתפות האתלטים הצפון קוריאניים באולימפיאדת החורף, צעדים שהיו חלק מהמאמץ הדיפלומטי של נשיא דרום קוריאה, מון ז'אי-אין.
באותו סוף שבוע, שבו פומפיאו היה בפיונגיאנג, צולם קים כשהוא מוחא כפים ומנופף בידיו במהלך קונצרט פופ בבירה הצפון קוריאנית, מה שהוסבר כסימן של רצון טוב, כלפי השכנה מדרום.
מון אמור להיפגש עם קים באזור המפורז בין הקוריאות ב-27 באפריל, למפגש ראשון בין מנהיגי שתי המדינות, מזה עשור. זו תהיה גם הפעם הראשונה שבה מנהיג צפון קוריאני מניח כף רגלו על אדמת דרום קוריאה, מאז הפסקת האש בין שתי המדינות ב-1953, אמר הרמטכ"ל של צבא הדרום אים ג'ונג סאוק, ביום שלישי.