אמל קלוני, עורכת דין בריטית-לבנונית בעלת שם עולמי בתחום זכויות האדם, עלולה למצוא את עצמה מנועה מלהיכנס לארצות הברית - שם היא מתגוררת עם בעלה זוכה האוסקר ג'ורג' קלוני ובנותיהם התאומות בנות ה-7. זאת בעקבות מעורבותה בהשפעה על בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) להוציא צווי מעצר נגד ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט.
על פי דיווח ב'פייננשל טיימס', משרד החוץ הבריטי הזהיר מספר עורכי דין בכירים, כי הם עלולים להיות מושפעים מסנקציות שהטיל ממשל טראמפ בשל מעורבותם בצווי המעצר השנויים במחלוקת. בפברואר האחרון, חתם הנשיא טראמפ על צו נשיאותי המאפשר הטלת עיצומים כלכליים והגבלות ויזה על פקידי ה-ICC, עובדיהם ובני משפחותיהם הקרובים.
כניסתה של אמל קלוני לארה"ב עומדת בסכנה בשל מעורבותה בצווי המעצר נגד נתניהו וגלנט
אמל קלוני מילאה תפקיד מכריע בהחלטה להעמיד לדין את נתניהו וגלנט, לאחר שהתבקשה על-ידי בית הדין הבינלאומי להצטרף לפאנל מומחים משפטיים בינלאומיים להערכת ראיות לחשדות לפשעי מלחמה בישראל ובעזה. הפאנל קבע פה אחד כי לבית הדין סמכות שיפוט על פשעים שבוצעו במהלך המלחמה, והמליץ להעמיד לדין הן את מנהיגי חמאס והן את מנהיגי ישראל.
בנובמבר, הוציא בית הדין צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט, בטענה כי יש "יסוד סביר" להסיק ששני האישים "במכוון ובידיעה מנעו מהאוכלוסייה האזרחית בעזה חפצים החיוניים להישרדותם". בית הדין גם ביקש צו מעצר נגד מפקד הזרוע הצבאית של חמאס, מוחמד דיף, שעזר לתכנן ולהוביל את הטבח ב-7 באוקטובר, אך ישראל אישרה כי הרגה את המחבל בתקיפה ממוקדת ביולי.
הזוג קלוני מתגורר בעיקר בצרפת, אך עבר באופן זמני לניו יורק בעוד ג'ורג' מככב בברודווי. להם גם בתים בלונדון ובאגם קומו שבאיטליה. אם אמל אכן תיפגע מהסנקציות, היא עלולה למצוא את עצמה מנועה מלהיכנס למדינה בה בעלה הוא אזרח.
אמל קלוני, בת 47, נולדה בלבנון וגדלה בבריטניה, והיא עורכת דין המורשית לעסוק במקצועה הן באנגליה והן בארצות הברית. נציגיה של קלוני והבית הלבן לא הגיבו באופן מיידי לבקשות לתגובה.