לאחר עשרות שנים של הוספת פלואוריד למי השתייה כדי לקדם את בריאות השיניים, מחוז מיאמי-דייד עומד בפני הצבעה מכרעת שעשויה לשים קץ לנוהג זה. נציבי המחוז צפויים להצביע ביום שלישי, 1 באפריל 2025, על חקיקה שתאסור על הוספת פלואוריד למי השתייה הציבוריים.
החקיקה המוצעת, שיזם הנציב הרפובליקני רוברטו גונזלס, תורה למינהל של ראש העיר דניאלה לוין קאבה, דמוקרטית, להפסיק את הוספת הפלואוריד למי השתייה בתוך 30 יום. ההצעה כוללת גם הוראה לקיים מסע הסברה ציבורי על דרכים חלופיות לקבלת פלואוריד, כגון משחות שיניים ומוצרים אחרים.
"אני תומכת בפלואוריד במים," אמרה לוין קאבה בראיון בשבוע שעבר, אך סירבה להתחייב אם תטיל וטו על החקיקה אם תאושר. אם החקיקה תאושר, לראש העיר יהיו 10 ימים להטיל וטו. כדי לעקוף וטו של ראש העיר, יידרש רוב של שני שלישים בוועדה, כלומר גונזלס יזדקק לתשעה קולות מתוך 13 חברי הוועדה.
החקיקה המוצעת, שיזם הנציב הרפובליקני רוברטו גונזלס, תורה למינהל של ראש העיר דניאלה לוין קאבה, דמוקרטית, להפסיק את הוספת הפלואוריד למי השתייה בתוך 30 יום. ההצעה כוללת גם הוראה לקיים מסע הסברה ציבורי על דרכים חלופיות לקבלת פלואוריד, כגון משחות שיניים ומוצרים אחרים
בדיון שנערך ב-11 במרץ בוועדת הבריאות והבטיחות בראשות גונזלס, הוצגו רק עמדות של מתנגדי פלואורידציה, ביניהם מנתח המדינה של פלורידה, ד"ר ג'וזף לדאפו. לדאפו טען כי אפילו כמויות זעירות של פלואוריד מציגות סיכונים בריאותיים לעוברים מתפתחים כאשר נשים בהריון שותות מי ברז. הוא כינה את פלואורידציית מי השתייה נוהג "מזיק" ש"אין בו היגיון".
עד כה, הוועדה טרם שמעה מומחה רפואי שיגן על המדע שמאחורי הנוהג הנפוץ של הוספת כמויות זעירות של פלואוריד למי שתייה למניעת עששת וחורים בשיניים. ארגוני רפואה מרכזיים ממשיכים לתמוך בפלואורידציה כבטוחה וטובה לבריאות הציבור.
מחלקת המים והביוב של המחוז עדיין תומכת בנוהג, ומציינת באתר האינטרנט שלה: "בעוד שמי שתייה מופלרים מספקים רק כשליש עד מחצית מכמות הפלואוריד שאדם צריך לקבל מדי יום, זהו יתרון שחוצה מחלקים סוציו-אקונומיים, ומציע לכולם יתרונות בריאותיים שווים."
האיסור על פלואוריד נתמך הן על ידי ממשל המושל רון דסאנטיס והן על ידי מזכיר הבריאות של הנשיא דונלד טראמפ, רוברט פ. קנדי ג'וניור. לאחרונה, יוטה אסרה על רשויות מקומיות להוסיף פלואוריד למי שתייה, וישנה חקיקה בטאלאהאסי שמבקשת לנקוט באותה פעולה בכל רחבי פלורידה.
רוב הנציבים טרם הצהירו כיצד יצביעו על איסור הפלואוריד. הצבעת רוב מה-13 חברים בוועדה תאשר את החקיקה. אם למתנגדים אין את הקולות לחסום את ההצעה של גונזלס, הם עשויים לנסות לדחות את החקיקה להצבעה עתידית - צעד פרוצדורלי שגם הוא דורש הצבעת רוב.
תוכנית הפלואורידציה של מיאמי-דייד החלה בשנות ה-50. במשך עשרות שנים, הוספת פלואוריד למי שתייה נחשבה לאחד ההישגים הגדולים של בריאות הציבור במאה ה-20, המסייעת להפחית משמעותית את שיעורי העששת בקרב האוכלוסייה הכללית.
עם זאת, בשנים האחרונות, התנגדות לפלואורידציה צברה תאוצה, כאשר מבקרים מעלים חששות לגבי השפעות בריאותיות אפשריות וסוגיות של בחירה אישית. המדע הקונבנציונלי והארגונים הרפואיים המובילים כמו האגודה האמריקאית לרפואת שיניים (ADA) ממשיכים לתמוך בפלואורידציה כאמצעי בטוח ויעיל למניעת עששת.
אם החקיקה תאושר, מיאמי-דייד תצטרף למספר הולך וגדל של רשויות מקומיות שהפסיקו את הוספת הפלואוריד למי השתייה. מבקרי המהלך מודאגים שהסרת הפלואוריד עלולה להוביל לעלייה בבעיות בריאות השיניים, במיוחד בקרב אוכלוסיות בעלות גישה מוגבלת לטיפול דנטלי.
תומכי האיסור טוענים שאנשים יכולים לבחור לקבל פלואוריד ממקורות אחרים, כגון משחות שיניים ומוצרים דנטליים, מבלי שהוא יתווסף למי השתייה של כל התושבים.
ההצבעה ביום שלישי צפויה למשוך תשומת לב לאומית, שכן היא עשויה לסמן שינוי משמעותי במדיניות בריאות הציבור בארה"ב, ולהשפיע על קהילות אחרות השוקלות צעדים דומים.