מזכיר ההגנה האמריקאי, פיט הגסת', מצא את עצמו במרכזה של סערה ציבורית לאחר שנחשף כי הוא עשה קעקוע חדש על זרועו הימנית - בערבית.
הקעקוע בערבית הוא המילה 'כאפר' - או בעברית 'כופר' או פשוט אדם לא מאמין, והכיתוב נראה בבירור בתמונות שפורסמו בחשבון הרשמי של משרד ההגנה האמריקאי ברשת X (לשעבר טוויטר) במהלך ביקורו של הגסת' בבסיס צבאי בהוואי ביום רביעי האחרון.
חשיפת הקעקוע עוררה גל תגובות ברשתות החברתיות, כאשר ארגוני זכויות אדם וקבוצות מוסלמיות-אמריקאיות מאשימים את הגסת' באסלאמופוביה. המונח 'כאפר' משמש היסטורית בהקשר האסלאמי לתיאור אדם שאינו מאמין באסלאם, ולעתים קרובות נושא קונוטציה שלילית.
הקעקוע החדש של פיט הגסת'
הגסת', המזוהה כנוצרי אדוק, ידוע בקעקועים נוספים בעלי סמליות דתית ופטריוטית. בין היתר, על גופו מקועקעים הביטוי 'דאוס וולט' ('האל רוצה בכך') - סיסמה מתקופת מסעי הצלב, כמו גם קעקוע של צלב וחרב המתייחסים לפסוק מהברית החדשה, וצלב ירושלמי המזוהה עם תקופת הצלבנים.
ניהאד עוואד, המנהל הארצי של המועצה ליחסים אמריקאיים-אסלאמיים (CAIR), הגיב לפרשה באומרו: "קעקוע המילה הערבית 'כאפר' על גופו מהווה הן ביטוי לעוינות כלפי מוסלמים והן לחוסר ביטחון אישי. הגסת' יכול לקעקע על עצמו מה שהוא רוצה, אך עליו לזכור שהוא מפקד על כוחות צבא ארה"ב, הכוללים אלפי מוסלמים אמריקאים, ושהוא נשבע להגן על העם האמריקאי, הכולל מיליוני מוסלמים אמריקאים."
מנגד, תומכי הגסת' טוענים כי המונח אומץ על ידי חיילים ווטרנים אמריקאים ששירתו במלחמות במזרח התיכון כסמל של התרסה נגד טרוריסטים אסלאמיים. רשיד חמאמי, איש תקשורת מרוקאי, ציין ברשת X כי "מילה זו מוכרת היטב בקרב ותיקי צבא, במיוחד אלה ששירתו במזרח התיכון, כסמל של התנגדות לטרוריסטים אסלאמיים. היא מופיעה לעתים קרובות על מדבקות, חולצות וספלים."
הפרשה מתרחשת בזמן שהגסת' כבר נמצא תחת ביקורת ציבורית בעקבות דיווחים על כך ששיתף פרטים רגישים על פעילות צבאית בקבוצת צ'אט באפליקציית Signal שכללה בטעות עיתונאי. התקרית הובילה לקריאות דו-מפלגתיות לאחריות, כאשר חלק מחברי הקונגרס אף דורשים את התפטרותו של הגסת' מתפקידו.
התגובה הרשמית ממשרד ההגנה טרם התקבלה, אך הפרשה ממשיכה לעורר דיון ציבורי נוקב על הגבול שבין ביטוי אישי לבין האחריות הציבורית הנדרשת מבעלי תפקידים בכירים בממשל האמריקאי.