בשקט ובהתמדה, מייסד אורקל ומקורבו של הנשיא טראמפ, לארי אליסון, משנה את פניה של עיירת החוף מנאלפן שבפלורידה. האיש הרביעי בעושרו בעולם, עם הון המוערך ביותר מ-187 מיליארד דולר, הופך את המקום השקט לגן עדן חדש לאלפיון העליון האמריקאי.
אבן הפינה במהפכה שמחולל אליסון היא רכישת מלון הפאר "או פאלם ביץ' ריזורט וספא", תמורת 277 מיליון דולר באוגוסט אשתקד - אחת מעסקאות המלונאות היקרות בהיסטוריה של ארצות הברית. המלון ממוקם רק 20 דקות נסיעה דרומית למתחם מאר-א-לאגו של דונלד טראמפ, ומסמן את תחילתה של טרנספורמציה ברצועת החוף הזו, שרבים החלו לכנותה "הריביירה החדשה של העושר האמריקאי".
מנאלפן, המונה כ-400 תושבים בלבד, לא תמיד הייתה במוקד תשומת הלב. היא אמנם ידעה ימים טובים בשנות החמישים, כאשר מועדון "לה קוקיי" המקורי אירח בני מלוכה ואילי תעשייה, מהדוכס והדוכסית מווינדזור ועד משפחות ונדרבילט ופורד, אך לאחר מכן חוותה עשורים של דעיכה וירידה בתהילתה.
לארי אליסון משקיע את הונו בעיירת החוף מנאלפן
עכשיו, אליסון נחוש להחזיר עטרה ליושנה. הוא כבר פתח מסעדת "נובו" פופ-אפ במתחם המלון - רשת שהוא קשור אליה באופן אישי ושלעתים קרובות מבלה בה עם עמיתיו מעולם הטכנולוגיה. שיפוצים נרחבים במלון כבר בעיצומם, וראש העיר ג'ון דיס אינו מסתיר את התלהבותו. "אנחנו מאמינים שחזונו של מר אליסון יהפוך את המלון לאחד היעדים המובילים בעולם," הוא מסר לבלומברג.
מה שמכונה בתעשייה "אפקט אליסון" כבר מורגש היטב בשוק הנדל"ן המקומי. מחירי הבתים זינקו לשחקים, עם אחוזות המוצעות למכירה במחירים של 150 מיליון דולר ואף יותר. היזם המקומי סטיוארט סאטר הציב לאחרונה שיא חדש כשהציע אחוזה סמוכה למכירה ב-285 מיליון דולר. בהתלהבות הוא מציין: "למלון יש פוטנציאל להיות נכס יוצא דופן שישנה את פני העיירה כולה."
בין שכניו החדשים של אליסון ניתן למצוא שמות מוכרים כמו המיליארדר מקרן הגידור כריס רוקוס, המגיש של פוקס ניוז שון האניטי, ודייוויד מקנייל, מייסד WeatherTech, שרכש אשתקד בית מפואר תמורת 38.5 מיליון דולר.
מומחים מסבירים שחלק מקסמה של מנאלפן נעוץ באופייה הייחודי. בשונה מפאלם ביץ' ההומה, הנמצאת רק 16 קילומטרים צפונה, מנאלפן מציעה שקט, פרטיות ובלעדיות - ערכים שעשירי העולם מוכנים לשלם עבורם הון תועפות. העיירה הקטנה מצוידת בכוח משטרה ייעודי משלה, ותושביה נהנים כעת מהטבה נוספת: חברות חינם במועדון היוקרה של אליסון במלון, ללא דמי הצטרפות או חיובים שנתיים.
אליסון אינו זר לעולם הנדל"ן היוקרתי. תיק הנכסים שלו משתרע על פני ארבע מדינות וכולל אחוזות במאליבו, ניופורט, סן פרנסיסקו ואגם טאהו. המהלך הגדול ביותר שלו היה רכישת כמעט 98 אחוזים מהאי ההוואי לנאי ב-2012, תמורת 300 מיליון דולר. מאז, הוא הפך את האי למקלט יוקרתי עם מנחתי מטוסים פרטיים, חוות סולאריות ומתקנים ברמה של חמישה כוכבים.
המומחית אנה בוזוביץ' מסבירה את התופעה בפשטות: "אלה קיסרי התעשייה המודרניים, והם מביאים איתם את חצרם המלכותית. מנאלפן פשוט חוזרת לשורשיה המפוארים."
נציבת מחוז פאלם ביץ', מריה סאקס, מוסיפה נקודה מעניינת: "כל מקום באזור הזה חווה רגע מיוחד בזכות דונלד טראמפ. הקרבה למאר-א-לאגו והאפשרות לקבל חברות במועדון שלו הפכו לגורם משיכה משמעותי לאנשי עסקים ועשירים המחפשים נדל"ן באזור."
כך, בתוך פחות משנה, מצליח אליסון להפוך פיסת חוף שנשכחה לאחת מנקודות החמד היקרות והמבוקשות ביותר בארצות הברית, ולהחזיר את מנאלפן למפת היוקרה העולמית.