ישראל דורגה במקום השמיני במדד האושר העולמי, מה שאומר שהיא צנחה 3 מקומות ברשימה - אך עדיין נמצאת בעשירייה הראשונה. ארצות הברית צנחה למקום ה-24, שהוא הנמוך ביותר עבורה מאז תחילת המדידה.
בראש הדירוג ניצבת פינלנד, שזוכה בתואר המדינה המאושרת בעולם זו השנה השמינית ברציפות, בעוד בריטניה צונחת למקום ה-23, שפל שלא נראה מאז 2017. כך עולה מדוח האושר העולמי האחרון שפורסם לאחרונה.
המדינות הנורדיות ממשיכות לשלוט בצמרת הדירוג, כאשר דנמרק מדורגת במקום השני, איסלנד במקום השלישי ושבדיה במקום הרביעי. אפגניסטן ממשיכה להיות המדינה הכי פחות מאושרת בעולם, כאשר סיירה לאון, לבנון, מלאווי וזימבבואה משלימות את חמשת המקומות האחרונים. הפלסטינים גם נמצאים ברשימה, והוצבו במקום ה-108.
ישראל במקום ה-8 במדד האושר הבינלאומי
הדוח, שפורסם על ידי מכון גאלופ, מרכז המחקר לרווחה באוניברסיטת אוקספורד, רשת הפתרונות לפיתוח בר-קיימא של האו"ם והמערכת העריכתית של דוח האושר העולמי, מבקש מאנשים ברחבי העולם לדרג את חייהם כדי למצוא את המדינה המאושרת בעולם. הדירוגים מבוססים על ממוצע תלת-שנתי של הערכת האוכלוסייה את איכות חייה.
הדוח מוצא שארוחות משותפות עם אנשים אחרים קשורות באופן הדוק לתחושת הרווחה בכל האזורים בעולם. בארה"ב, מספר האנשים האוכלים לבד עלה ב-53 אחוזים בשני העשורים האחרונים. גם לגודל משק הבית יש השפעה משמעותית על האושר, כאשר משקי הבית המאושרים ביותר הם אלה שבהם גרים ארבעה או חמישה אנשים יחד. באירופה, רבים חיים לבד, מה שעלול להשפיע על רמות האושר.
מספר הצעירים המדווחים שאין להם על מי לסמוך לתמיכה חברתית עלה ב-39 אחוזים מאז 2006.
ז'אן-עמנואל דה נב, מנהל מרכז המחקר לרווחה באוקספורד, פרופסור לכלכלה באוניברסיטת אוקספורד ועורך דוח האושר העולמי, אומר: "דוח השנה דוחף אותנו להסתכל מעבר לגורמים המסורתיים כמו בריאות ועושר. מסתבר שארוחות משותפות ואמון באחרים הם מנבאים חזקים יותר של רווחה ממה שציפינו. בעידן של בידוד חברתי וקיטוב פוליטי, אנחנו צריכים למצוא דרכים להביא אנשים חזרה לשולחן - זה קריטי לרווחה האישית והקולקטיבית שלנו."
האמונה שאנשים אחרים יחזירו לך "ארנק אבוד היא מנבא חזק של אושר מקומי", לפי תוצאות הדוח. המדינות הנורדיות מדורגות בין המקומות הראשונים בציפייה ובהחזרה בפועל של ארנקים, מה שמסביר במידה מסוימת את מיקומן בראש הטבלה.
אך הדוח מוצא שרוב האנשים בעולם "פסימיים מדי לגבי הטוב לב של הקהילות שלהם בהשוואה למציאות", כאשר "שיעורי ההחזרה בפועל של ארנקים הם בערך פי שניים ממה שאנשים מצפים".
ג'ון קליפטון, מנכ"ל גאלופ, אומר: "אושר אינו רק עניין של עושר או צמיחה - זה עניין של אמון, קשר וידיעה שאנשים תומכים בך. דוח השנה מוכיח שאנחנו מעריכים בחסר עד כמה העולם באמת טוב לב. אם אנחנו רוצים קהילות וכלכלות חזקות יותר, עלינו להשקיע במה שבאמת חשוב: זה בזה."
סרביה (מקום 31), בולגריה (מקום 85) וגאורגיה (מקום 91) חוו את העליות הגדולות ביותר באושר מאז דוח האושר העולמי הראשון ב-2012. קוסטה ריקה (מקום 6) ומקסיקו (מקום 10) נכנסו שתיהן לעשירייה הפותחת בפעם הראשונה.