חברת האם של גוגל, אלפבית, נמצאת בשיחות מתקדמות לרכישת סטארט-אפ הסייבר הישראלי Wiz בסכום של כ-30 מיליארד דולר, על פי מקורות המכירים את הפרטים. אם תצא לפועל, תהיה זו העסקה הגדולה ביותר בתולדות גוגל, אחת העסקאות הגדולות של השנה, והישג חסר תקדים לחברת טכנולוגיה ישראלית.
השיחות עשויות להבשיל בקרוב, אם לא יתעוררו מכשולים ברגע האחרון, כפי שקרה בניסיון קודם להגיע להסכם. אלפבית הייתה קרובה לעסקה בשווי של כ-23 מיליארד דולר עם Wiz בקיץ האחרון, כפי שדווח בעבר ב"וול סטריט ג'ורנל".
Wiz, שהוקמה על ידי יזמים ישראלים ב-2020, מספקת תוכנת אבטחת סייבר למחשוב ענן. אף שמשרדיה הראשיים ממוקמים בניו יורק, החברה מפעילה מרכז פיתוח משמעותי בישראל ונחשבת לאחת מסיפורי ההצלחה הבולטים של תעשיית הסייבר הישראלית. הסטארט-אפ משתף פעולה עם כמה מחברות הענן הגדולות ביותר, כולל אמזון ומיקרוסופט וכן גוגל, על פי אתר האינטרנט שלה.
שוויה של Wiz זינק מאז הוקמה ב-2020 על ידי המנכ"ל הישראלי אסף רפפורט וכמה עמיתים ישראלים, והיא נחשבת לאחד הסטארט-אפים הצומחים במהירות הגבוהה ביותר אי פעם. היא הוערכה ב-16 מיליארד דולר בהצעת מכרז לעובדים בסוף השנה שעברה, כפי שדיווח ה"ג'ורנל"
רכישה זו עשויה לסייע למאמצי אלפבית בתחום מחשוב הענן, עסק חשוב וצומח, אך כזה שבו היא מפגרת אחרי מתחרותיה. היכולות הייחודיות שפיתחה הקבוצה הישראלית של Wiz בתחום האבטחה עשויות לעזור לגוגל לזכות ביותר לקוחות לשירות הענן שלה בשוק תחרותי מאוד, שבו הביקוש מזנק בחלקו בגלל הצורך של חברות בינה מלאכותית בכוח מחשוב.
עסקת Wiz תהיה גדולה פי כמה מהעסקה הגדולה ביותר של גוגל עד כה, רכישת מוטורולה מוביליטי ב-12.5 מיליארד דולר שהושלמה ב-2012. גוגל גם הוציאה 2.1 מיליארד דולר על פיטביט ב-2021 ו-3.2 מיליארד דולר על נסט לאבס ב-2014. רכישות אחרות לאורך השנים כללו את יוטיוב, דאבל-קליק, לוקר ו-Waze (שגם היא חברה ישראלית).
גוגל תבחן את נכונות הרגולטורים לאשר עסקה זו בזמן שהיא כבר מתמודדת עם שתי תביעות אנטי-מונופול בארה"ב. באחד המקרים על עסקי החיפוש שלה, שופט כבר פסק שהיא מונופול והצדדים ממתינים למשפט תרופות.
גוגל תבחן את נכונות הרגולטורים לאשר עסקה זו בזמן שהיא כבר מתמודדת עם שתי תביעות אנטי-מונופול בארה"ב
שוויה של Wiz זינק מאז הוקמה ב-2020 על ידי המנכ"ל הישראלי אסף רפפורט וכמה עמיתים ישראלים, והיא נחשבת לאחד הסטארט-אפים הצומחים במהירות הגבוהה ביותר אי פעם. היא הוערכה ב-16 מיליארד דולר בהצעת מכרז לעובדים בסוף השנה שעברה, כפי שדיווח ה"ג'ורנל".
החברה, שמהווה דוגמה בולטת להצלחה הישראלית בזירה הגלובלית, נתמכת על ידי קרנות הון סיכון מובילות מעמק הסיליקון, כולל סקוויה קפיטל, אנדריסן הורוביץ, אינדקס ונצ'רס וגרינאוקס.
מייסדי Wiz הישראלים הקימו את החברה לאחר שמכרו את הסטארט-אפ הראשון שלהם, Adallom, למיקרוסופט ב-2015 תמורת 320 מיליון דולר. הם עבדו בענקית הטכנולוגיה במשך מספר שנים לפני שעזבו להקים את Wiz.
עסקה מוצלחת של Wiz תהיה לא רק סימן מבטיח למשקיעי הון סיכון שהתקשו להרוויח לאחר בצורת ארוכת שנים בשוק ההנפקות והמיזוגים, אלא גם הישג חסר תקדים לאקוסיסטם ההייטק הישראלי, המכונה לעתים קרובות "אומת הסטארט-אפ".
העסקה, אם תצא לפועל, תצטרף לשורה של הצלחות ישראליות בתחום הטכנולוגיה, אך בסדר גודל שטרם נראה בעבר. היא עשויה להאיר זרקור נוסף על יכולות הסייבר הישראליות, תחום שבו ישראל נחשבת למובילה עולמית.