Banner
הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

"אמריקה, לא תודה": תיירים מכל רחבי העולם מבטלים המוניים את ביקוריהם בארה"ב

הרטוריקה הלוחמנית של טראמפ ומלחמות הסחר הובילו לירידה צפויה של 5% בתיירות הבינלאומית - הפסד של 64 מיליארד דולר לכלכלה האמריקאית
03.17.2025 15:00
סוכנויות הידיעות
Banner
Banner

קנדים מבטלים ביקורים בדיסני וורלד, אירופאים מוותרים על טיולים בפארקים הלאומיים, וסינים בוחרים לטייל באוסטרליה במקום בארה"ב. זו התמונה העגומה המצטיירת מנתוני תעשיית התיירות האמריקאית, שצופה ירידה דרמטית של 5% בכניסת תיירים בינלאומיים השנה - במקום העלייה של 9% שתוכננה במקור.

לפי הערכות חברת המחקר "תיירות אקונומיקס", הירידה בתיירות הבינלאומית צפויה להוביל להפסד של כ-64 מיליארד דולר לתעשיית התיירות האמריקאית, בזמן שהכלכלה כבר מראה סימני חולשה. החברה עדכנה את תחזיותיה בחודש שעבר כדי לשקף את "המדיניות והרטוריקה המקטבת של ממשל טראמפ".

"חל שינוי דרמטי בתחזית שלנו," אמר אדם סאקס, נשיא "תיירות אקונומיקס". "אנחנו רואים מנוע כלכלי חלש הרבה יותר ממה שהיה יכול להיות, לא רק בגלל המכסים, אלא בגלל הרטוריקה והטון המתנשא סביבם."

 

לפי הערכות חברת המחקר "תיירות אקונומיקס", הירידה בתיירות הבינלאומית צפויה להוביל להפסד של כ-64 מיליארד דולר לתעשיית התיירות האמריקאית, בזמן שהכלכלה כבר מראה סימני חולשה. החברה עדכנה את תחזיותיה בחודש שעבר כדי לשקף את "המדיניות והרטוריקה המקטבת של ממשל טראמפ"

 

הירידה במספרים: סין, אפריקה וקנדה מובילות את המגמה

נתוני הממשלה מראים כי מספר המבקרים הזרים בארה"ב ירד ב-2.4% בפברואר בהשוואה לשנה שעברה, כאשר הירידות הגדולות ביותר נרשמו בקרב מטיילים מאפריקה (ירידה של 9%), אסיה (7%) ואמריקה המרכזית (6%). במקביל, נרשמה ירידה של 11% בתיירות מסין - יעד שכיח לביקורת נשיאותית.

אך הנתון המדאיג ביותר הוא הירידה בתיירים מקנדה, שהיא מקור התיירות הבינלאומית הגדול ביותר לארה"ב. חברת "תיירות אקונומיקס" צופה ירידה של 15% בתיירות מקנדה השנה, שמשמעותה הפסד של 3.3 מיליארד דולר בהוצאות.

הירידה קשורה ישירות לדברי טראמפ בשבועות האחרונים על רצונו להפוך את קנדה ל"מדינה ה-51". בתגובה, ראש הממשלה הקנדי לשעבר, ג'סטין טרודו, קרא לקנדים להימנע מחופשות בארה"ב. נתוני הממשלה הקנדית מראים ירידה של 23% במספר הקנדים הנוסעים חזרה מביקורים בארה"ב בפברואר, בעוד הטיסות מארה"ב ירדו ב-13% בהשוואה לשנה שעברה.

"אני לא דורכת בארה"ב": סיפורים אישיים של מטיילים שביטלו

פנלופי פול, המתגוררת בפיליפינים, ביטלה את תוכניותיה לשייט משפחתי בפלורידה עם אמה בת ה-90. במקום זאת, היא וכמעט 30 קרובי משפחה נוסעים לנופש בקנדה. "אחיי ואני החלטנו שלנוכח התנודתיות והעוינות המוקדמת של הממשל הזה, לא יכולנו לקחת סיכון," אמרה בת ה-66, והוסיפה שחלק מקרובי משפחתה היו אמורים להגיע מאינדונזיה ומקסיקו. "היינו מודאגים יותר ויותר לגבי הבטיחות האישית."

ברטה לופז, ממוצא מקסיקני המתגוררת ליד טורונטו, נהגה לחצות את גבול ארה"ב מדי כמה שבועות לקניית מצרכים בסיסיים כמו חמאה וגבינה. השנה, היא הפסיקה את כל זה - ונשבעה שלא תדרוך בארה"ב לפחות בשנים הקרובות. היא ביטלה לאחרונה טיסה לאריזונה כדי לבקר חברה ותיקה שבעלה חולה; במקום זאת, היא קונה לחברתה כרטיס לבקר אותה בקנדה בקיץ הזה.

"כל הדיבורים על הפיכת קנדה למדינה ה-51 היו מטרידים. זה פשוט מעליב בצורה בלתי רגילה," אמרה בת ה-54. "אז אני עושה מה שאני יכולה: לא יותר טייד. לא יותר קוקה-קולה. לא יותר דיסני. ולמעט הלוויה או מישהו בבית חולים, אני לא נוסעת לארצות הברית."

ינס מולרס ואביו התכוננו לטיול מגרמניה לסיאטל הקיץ, ומשם למסע רכוב דרך הפארקים הלאומיים אולימפיק, מאונט רייניר וגליישר. אבל לאחר התקפות הממשל על האירופאים ומאמציו לצמצם את מערכת הפארקים הלאומיים, מולרס אמר שהם שינו את תוכניותיהם. הם נוסעים לקנדה.

"זה באמת חבל ושובר את הלב לראות מה קורה עם הפארקים הלאומיים והעובדים שלהם כרגע," אמר בן ה-31, והוסיף שזה היה אמור להיות ביקורו החמישי בארה"ב. "לא נחזור לארה"ב עד שהדברים ישתנו משמעותית."

 

 

חוסר ודאות כלכלי מעמיק את המשבר

הנסיגה בתיירות הבינלאומית מגיעה בזמן קשה במיוחד לתעשיית התיירות האמריקאית, שעומדת בפני לחצים משלה בשוק המקומי. חברות התעופה האמריקאיות הזהירו בשבוע שעבר כי הביקוש מאט, כאשר דלתא איירליינס, סאות'ווסט ואמריקן איירליינס כולן עדכנו כלפי מטה את תחזיותיהן לשלושת החודשים הראשונים של השנה.

נסיעות ממשלתיות ועסקיות פוחתות, ומנהלי מלונות וחברות נסיעות אומרים שאמריקאים - במיוחד בעלי הכנסות נמוכות - מצמצמים חופשות בגלל אי-ודאות כלכלית. "אנשים זהירים והם נסוגים קצת מנסיעות," אמר מנכ"ל דלתא, אדוארד הרמן באסטיאן, בהצגה ביום שלישי. נוסעים, הוא אמר, "מחכים לראות מה יתרחש, בין אם זה אתגרי סחר ומכסים או שינויי מדיניות מאקרו-כלכליים."

באופן בולט, תעשיית האירוח והפנאי רשמה חודשיים של אובדן משרות בזמן ששוק העבודה הרחב יותר צומח. דגלים אדומים כלכליים הצטברו בשבועות האחרונים. מכסים חדשים מעוררים מחדש חששות מעליות מחירים, ואי-ודאות במדיניות מטעם טראמפ ושירות U.S. DOGE של אילון מאסק הקשו על עסקים ומשקי בית לתכנן את העתיד.

אמריקאים הסתייגו מהכלכלה בחודש השלישי ברציפות במרץ, כאשר אמון הצרכנים ירד לרמה הנמוכה ביותר ביותר משנתיים. וחברות קמעונאיות גדולות, כולל וולמארט וטארגט, אמרו לאחרונה כי הן צופות שאמריקאים יצמצמו בחודשים הקרובים.

בינתיים, תעשיית התיירות האמריקאית ממשיכה לספוג את המכה הכפולה של ירידה בתיירות מקומית ובינלאומית, כשרבים בענף תוהים מתי ואם המצב יתייצב.

Back To Top