המחזה היה סוריאליסטי: אנריקה טאריו, מנהיג ארגון "פראוד בויז" שהורשע בקשירת קשר חתרנית, עומד מול בניין הקפיטול - אותו מבנה שבפריצה אליו הורשע - וקורא לקבוצת נאשמי 6 בינואר שהתאספה לצידו: "של מי הבית הזה?" התשובה הדהדה: "הבית שלנו!"
ארבע שנים אחרי המהומות שהסעירו את אמריקה, כ-1,600 נאשמים בפריצה לקפיטול שקיבלו חנינה מהנשיא טראמפ חוזרים לחיים הציבוריים - הפעם כגיבורי תרבות בקרב חוגי הימין
ארבע שנים אחרי המהומות שהסעירו את אמריקה, כ-1,600 נאשמים בפריצה לקפיטול שקיבלו חנינה מהנשיא טראמפ חוזרים לחיים הציבוריים - הפעם כגיבורי תרבות בקרב חוגי הימין. המפגש מול הקפיטול היה רק חלק מסדרת אירועים שבה השתתפו הנאשמים לשעבר בכנס השמרני השנתי CPAC במרילנד.
"הבנים חזרו לעיר," צייץ טאריו ברשת X, לצד תמונה שלו עם שלושה מחבריו שהורשעו. "החמישייה החתרנית רוכבת שוב!" בראיון הוסיף: "זה מרגיש כמו מרד. שלוש השנים שנלקחו ממני בעוול היו שוות כל רגע. גודל הרמקול שניתן לי עכשיו... הוא עצום."
CPAC, שבתחילה היסס לאפשר את כניסתם של טאריו וחבריו, מיהר להבהיר שהם מתקבלים בברכה. "למעשה, CPAC תמך באופן קבוע בקהילה הנרדפת הזו ואנו תומכים בכל לב בחנינות של הנשיא טראמפ לקורבנות 6 בינואר," נכתב בהודעת הארגון.
חוקרי קיצוניות מזהירים כי המגמה הזו מסוכנת. "אנחנו נראה יותר גיוס, יותר התגייסות," אומרת סינתיה מילר-אידריס, המנהלת את המעבדה לחקר קיטוב וקיצוניות באוניברסיטת אמריקן. "אנשים אלה מאמינים שסדר היום שלהם מתואם כעת עם המדינה."
בכנס CPAC, המשתתפים יכלו להשתתף בפאנל בשם "התרמית של 6 בינואר", ונאשמים לשעבר שקיבלו חנינה נשיאותית הסתובבו במסדרונות, התקבצו ליד דוכן "הקרן המשפטית ל-6 בינואר" ויצרו קשרים עסקיים
טאריו, המתגורר במיאמי, כבר הביע עניין בריצה לקונגרס. בארי ראמי, חבר פראוד בויז שהורשע בריסוס שוטרים בגז פלפל, מרצה באירועים רפובליקניים. ג'יי קניון, שהורשע גם הוא בפשעים הקשורים ל-6 בינואר, הגיע ל-CPAC בתקווה ליצור קשרים ולמצוא עבודה בממשל המקומי.
לא כולם מקבלים בברכה את הפרשנות החדשה של אירועי 6 בינואר. במהלך ההתקפה על הקפיטול נפצעו יותר מ-140 שוטרים, מפגינה אחת נורתה למוות על ידי המשטרה, ושוטר מת כתוצאה משני שבצי מוח שיוחסו חלקית ללחץ מההתקפה. שלושה אנשים נוספים מתו כתוצאה ממצבים רפואיים במהלך המהומות, וארבעה שוטרים התאבדו מאוחר יותר.
בכנס CPAC, המשתתפים יכלו להשתתף בפאנל בשם "התרמית של 6 בינואר", ונאשמים לשעבר שקיבלו חנינה נשיאותית הסתובבו במסדרונות, התקבצו ליד דוכן "הקרן המשפטית ל-6 בינואר" ויצרו קשרים עסקיים. רבים התייחסו ליום כמו לכנס משפחתי.
CPAC, שבתחילה היסס לאפשר את כניסתם של טאריו וחבריו, מיהר להבהיר שהם מתקבלים בברכה
קירסטין נימלה, שהורשעה גם היא בכניסה לקפיטול, סיפרה שהתבקשה להופיע בפודקאסטים, ברדיו ובאירועים מקומיים בניו המפשייר. "6 בינואר שינה את חיי," אמרה נימלה בת ה-36. "בדרך כלל הייתי עצבנית או חרדה סביב אנשים חדשים, אבל זה כמו משפחה, כולנו."
בעוד טאריו וחבריו חוגגים את חזרתם לזירה הציבורית, מומחים מזהירים מפני ההשלכות ארוכות הטווח של הלגיטימציה שניתנת לאלימות פוליטית. "ארגון מסוכן מאוד קם לתחייה, והרישום הפלילי שלו נמחק," אומרת היידי ביריץ', מייסדת שותפה של הפרויקט הגלובלי נגד שנאה וקיצוניות. "והם לא רואים את עצמם בשוליים יותר, כי הם באמת לא."