בעלי עסקים בלאס וגאס מביעים דאגה עמוקה מההשלכות הכלכליות של מכסי הייבוא החדשים שהטיל הנשיא טראמפ על שותפות הסחר הגדולות של ארה"ב. המכסים, שייכנסו לתוקף ביום שלישי, כוללים מס של 25% על יבוא מקנדה ומקסיקו, ו-10% על יבוא מסין ועל משאבי אנרגיה מקנדה.
"למרבה הצער, ה-25% האלה יתבטאו במחירים שלי," אומר אוסקר צ'בירה, בעל מסעדת המקסיקנית Birria-Bite בשדרות מרילנד. "המוצרים יהיו יקרים יותר, ולכן אאלץ לגבות יותר. רוב הבשר שאני מקבל למסעדה מגיע מקנדה או ממקסיקו."
"למרבה הצער, ה-25% האלה יתבטאו במחירים שלי," אומר אוסקר צ'בירה, בעל מסעדת המקסיקנית Birria-Bite בשדרות מרילנד. "המוצרים יהיו יקרים יותר, ולכן אאלץ לגבות יותר. רוב הבשר שאני מקבל למסעדה מגיע מקנדה או ממקסיקו"
ג'ון סימונס, בעל מסעדת Firefly Tapas Kitchen & Bar בדרום-מערב העמק, חושש שאנשים יצמצמו את הבילויים במסעדות בגלל העלויות הגבוהות. "אנחנו מקבלים הרבה מהתוצרת שלנו, כמו אבוקדו וליים ממקסיקו, אז אני באמת מודאג," אמר סימונס. "אנחנו מקבלים הרבה אנרגיה מקנדה ומוצרים מיוצרים, אז אני חושב שזה ישפיע על כולם."
ממשל טראמפ טוען כי המכסים מוטלים כדי לעצור את זרימת הסמים והמהגרים הבלתי חוקיים לארה"ב. אולם האיום הפוטנציאלי על הצרכן האמריקאי הממוצע מדאיג את המקומיים. מקסיקו וקנדה כבר הודיעו על מכסי תגובה, מה שמעלה חששות ממלחמת סחר שעלולה לפגוע בכלכלות של כל המדינות המעורבות.
"מה שאינפלציה עושה זה להפוך את הכסף שלך לשווה פחות," מסביר סימונס. "אנחנו מעלים את כל המכסים האלה על המדינות האלה אז תהיה תגובת נגד, והם יעלו מכסים עלינו."
משרד המסחר הסיני הודיע כי יגיש תלונה לארגון הסחר העולמי וינקוט ב"צעדי נגד מתאימים" בתגובה למכסי טראמפ. בעלי העסקים בלאס וגאס חוששים שהמצב עלול להוביל לספיראלה של העלאות מחירים שתפגע קשות בצרכנים ובעסקים כאחד.
המצב מדגיש את הדילמה המורכבת בין יעדי המדיניות של הממשל לבין ההשפעה הכלכלית המיידית על עסקים קטנים וצרכנים. בעוד שהממשל מתמקד בסוגיות ביטחון והגירה, בעלי העסקים המקומיים מתמודדים עם המציאות הכלכלית המורכבת של העלאות מחירים והשפעתן על הישרדות העסקים שלהם.