מטא שוקלת לנטוש את דלאוור: האם טקסס תהפוך לבית החדש של פייסבוק?
בעקבות אילון מאסק: ענקית הרשתות החברתיות בוחנת העברת מקום התאגדותה לטקסס או למדינות אחרות, על רקע מתיחות גוברת עם בתי המשפט בדלאוור
חברת מטא (Meta), הבעלים של פייסבוק ואינסטגרם, מנהלת שיחות להעברת מקום התאגדותה החוקי ממדינת דלאוור לטקסס או למדינות אחרות, כך לפי מקורות המעורים בפרטים. המהלך מגיע בעקבות צעד דומה של אילון מאסק, שהעביר את חברותיו טסלה וספייסאקס לטקסס לאחר פסיקה שביטלה את חבילת התגמול שלו בשווי 55.8 מיליארד דולר.

 

על פי הדיווח של הוול סטריט ג'ורנל, מטא כבר קיימה שיחות עם גורמים רשמיים בטקסס בנוגע למעבר אפשרי

 

על פי הדיווח של הוול סטריט ג'ורנל, מטא כבר קיימה שיחות עם גורמים רשמיים בטקסס בנוגע למעבר אפשרי. חשוב לציין כי מדובר בשינוי משפטי בלבד - המטה התפעולי של החברה יישאר בעמק הסיליקון בקליפורניה. דובר מטא סירב להתייחס לפרטי המגעים, אך הדגיש כי אין כוונה להעביר את מטה החברה מקליפורניה.

המהלך משקף מגמה רחבה יותר של חברות ענק המביעות תסכול מבית המשפט לצדק של דלאוור (Delaware Court of Chancery), שנחשב למוסד המשפטי המוביל בארה"ב בתחום דיני החברות. לאחרונה, גם חברת דרופבוקס הודיעה על כוונתה להעביר את מקום התאגדותה לנבאדה.

טקסס, מצידה, מנסה למשוך חברות גדולות באמצעות הקמת מערכת בתי משפט מתמחים לענייני עסקים. עם זאת, מומחים משפטיים מטילים ספק ביכולתה להתחרות בניסיון העשיר ובתקדימים המשפטיים הרבים שנצברו בדלאוור במשך עשרות שנים.

עבור מארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל מטא, המעבר עשוי להיות משמעותי במיוחד על רקע תביעת בעלי מניות המתנהלת נגדו ונגד החברה בדלאוור בעקבות שערוריית קיימברידג' אנליטיקה. המשפט צפוי להתחיל באפריל, ובית המשפט כבר אישר את בקשת התובעים לזמן את צוקרברג לעדות.

 

 

עבור מארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל מטא, המעבר עשוי להיות משמעותי במיוחד על רקע תביעת בעלי מניות המתנהלת נגדו ונגד החברה בדלאוור בעקבות שערוריית קיימברידג' אנליטיקה

 

כיום, כשני שליש מחברות ה-S&P 500 מאוגדות בדלאוור, ללא קשר למיקומן הפיזי. המדינה הקטנה נהנית ממוניטין רב בזכות בתי המשפט המתמחים שלה ומסורת משפטית עשירה בתחום דיני החברות. עם זאת, בשנים האחרונות, בעלי שליטה בחברות ציבוריות הביעו מורת רוח מפסיקות שחיזקו את זכויות בעלי המניות המיעוט.

דלאוור אינה נשארת אדישה לתחרות המתפתחת. בשנה שעברה, המדינה שינתה את חוקיה כדי להקל על בעלי מניות גדולים להשיג סמכויות נרחבות יותר באמצעות הסכמי בעלי מניות. בנוסף, בית המשפט של דלאוור פסק לטובת מטא באפריל האחרון, כשדחה תביעה שטענה כי על החברה לשקול השפעות חברתיות מעבר לשיקולי רווח.

מומחים מציינים כי אם טקסס תיתפס כידידותית מדי להנהלות חברות, הדבר עלול לפגוע באמון המשקיעים ולהוביל לירידה בערך המניות של חברות שיעברו אליה. "ממשלת טקסס מנסה לשדר שבתי המשפט שלה יהיו ידידותיים יותר לעסקים מאשר בדלאוור", אומר פרופסור סטיבן ביינברידג' מאוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס, "אבל אין ערובה שזה אכן יקרה."

כרגע, רק ארבע חברות מה-S&P 500 מלבד טסלה רשומות בטקסס, ביניהן סאות'ווסט איירליינס וסנטרפוינט אנרג'י. היתרון הגדול של דלאוור נשאר התקדימים המשפטיים הנרחבים שלה, המאפשרים לדירקטוריונים ועורכי דין לצפות טוב יותר את תוצאות ההליכים המשפטיים.

המגעים בין מטא לטקסס החלו עוד לפני הממשל הנוכחי, והחברה עדיין בוחנת את היתרונות והחסרונות של מעבר למדינות שונות. חשוב לציין כי תביעות קיימות ימשיכו להתנהל בדלאוור גם במקרה של מעבר, אך תביעות עתידיות יתנהלו במדינה החדשה.

YOU MIGHT ALSO LIKE