בגל פשיטות נרחב שנערך ביום ראשון בדרום פלורידה, עצרה רשות ההגירה והמכס האמריקאית (ICE) עשרות מהגרים בלתי מתועדים, במה שנראה כתחילת יישום מדיניותו המוצהרת של הנשיא טראמפ להגביר את גירוש המהגרים הבלתי חוקיים מארצות הברית.
במבצע מתואם שנערך במחוזות ברוארד ומרטין ובאזור מיאמי, פשטו סוכני הרשות על מספר מוקדים במקביל. משרד חקירות המולדת (HSI) במיאמי אישר כי סוכנויות אכיפת החוק הפדרליות ביצעו מספר מבצעי אכיפת הגירה במהלך היום.
תושב שכונת בראונסוויל במיאמי, שביקש להישאר בעילום שם, סיפר כי אשתו נעצרה באחת הפשיטות. "זה מביש מה שהם עושים כרגע," אמר בכאב. "הם פשוט הגיעו וחטפו אותה"
בראיון בלעדי ל-CBS מיאמי, סיפר תושב שכונת בראונסוויל במיאמי, שביקש להישאר בעילום שם, כי אשתו נעצרה באחת הפשיטות. "זה מביש מה שהם עושים כרגע," אמר בכאב. "הם פשוט הגיעו וחטפו אותה." לדבריו, אשתו, אזרחית ונצואלה השוהה בארה"ב מספר שנים, הייתה באמצע תהליך קבלת אזרחות אמריקאית וכבר נקבע לה מועד לדיון בבית המשפט.
"הכל היה בסדר עד לרגע זה," סיפר הבעל, שציין כי השניים עמדו לחגוג את יום נישואיהם ה-11 ביום שישי הקרוב. יחד עם אשתו נעצרו שני גברים נוספים בשכונה, שעל פי הדיווחים עבדו בענף הבנייה.
הפשיטות התרחשו במקביל להגעתו של הנשיא טראמפ למועדון הגולף שלו בדוראל, שם הוא צפוי לארח מנהיגים רפובליקנים לכנס. על פי נתוני ICE, ביום ראשון בלבד בוצעו כ-1,000 פשיטות ברחבי המדינה, עלייה חדה מכ-300 פשיטות ביום שלפני כן.
"אם הייתה לי הזדמנות לדבר איתך, אדוני הנשיא - בבקשה - בוא נמצא פתרון," פנה הבעל לטראמפ בראיון. "תן לי להשאיר את אשתי כאן בארצות הברית. היא ראויה להיות כאן."
גל המעצרים מעורר דאגה בקרב קהילות המהגרים בדרום פלורידה, במיוחד לאור הצהרותיו האחרונות של טראמפ על כוונתו להחמיר את מדיניות ההגירה. ארגוני זכויות אדם וסנגורי הגירה באזור נערכים להתמודד עם ההשלכות של המדיניות החדשה.
בינתיים, משרד ביטחון המולדת, האחראי על פעילות ICE ו-HSI, טרם הגיב לבקשות להבהרות נוספות בנוגע למבצעי האכיפה שנערכו ביום ראשון. עם זאת, מקורות בממשל מסרו כי מדובר בתחילתה של מדיניות אכיפה נרחבת יותר שצפויה להימשך בחודשים הקרובים.
הפשיטות עוררו גל תגובות ברשתות החברתיות, כאשר פעילי זכויות אדם מזהירים מפני ההשלכות ההומניטריות של המדיניות החדשה. ארגונים מקומיים החלו להפיץ מידע על זכויות מהגרים ומספקים סיוע משפטי למשפחות הנפגעות.
מומחי הגירה מציינים כי המקרה של אשת המרואיין מדגים את המורכבות של מערכת ההגירה האמריקאית, שבה אנשים הנמצאים בתהליכי הסדרת מעמד עלולים למצוא עצמם בסכנת גירוש. הם קוראים לרשויות לשקול מחדש את המדיניות ולאפשר למי שכבר החל בתהליכי הסדרת מעמד להשלים אותם.
בינתיים, משפחות רבות באזור דרום פלורידה נותרו במתח, כשהן חוששות מהפשיטה הבאה. ארגונים קהילתיים החלו להקים קווים חמים למתן מידע ותמיכה, ועורכי דין מתנדבים מציעים ייעוץ משפטי חינם למשפחות הנפגעות.