לראשונה בהיסטוריה של טקסי ההשבעה לנשיאות ארצות הברית, ישראלי-אמריקאי נשא תפילה בטקס ההשבעה הרשמי. הרב ד"ר ארי ברמן, נשיא ישיבה יוניברסיטי, נבחר לשאת את ברכת הסיום בטקס השבעתו של דונלד טראמפ לנשיאות ה-47, במעמד היסטורי שריגש את הנוכחים.
התייחסותו המיוחדת של הרב ברמן למשבר החטופים זכתה לתשואות רמות באולם הרוטונדה, כאשר רבים מהנוכחים, כולל הנשיא טראמפ, הנהנו בהסכמה
בתפילתו המרגשת, שנאמרה באנגלית ובעברית, הדגיש הרב ברמן את ערכי השלום והאחדות, תוך שהוא מזכיר במיוחד את החטופים הישראלים המוחזקים עדיין בעזה: "ריבונו של עולם, אנו מתפללים בכל ליבנו להשבתם המהירה של כל החטופים לחיק משפחותיהם. תן כוח ותקווה למשפחות המחכות לשובם של יקיריהן, ותן חוכמה למנהיגינו לפעול להשבתם במהרה."
הרב ברמן המשיך בתפילתו: "תן בליבם של מנהיגי העולם את התבונה והאומץ לעמוד לצד הצדק והאמת, להילחם ברוע ולקדם שלום אמת בין כל העמים. ברך את ארצות הברית ואת מנהיגיה החדשים בחוכמה ובתבונה, שיובילו את העם האמריקאי ואת העולם כולו לעידן של שלום, שגשוג וביטחון."
התייחסותו המיוחדת של הרב ברמן למשבר החטופים זכתה לתשואות רמות באולם הרוטונדה, כאשר רבים מהנוכחים, כולל הנשיא טראמפ, הנהנו בהסכמה. "זו הייתה תפילה שנגעה בלב כולם," אמר אחד המשתתפים בטקס. "היא שילבה את הערכים היהודיים עם האידיאלים האמריקאיים של צדק וחירות."
בקרב הקהל הנבחר של כ-800 מוזמנים שנכחו ברוטונדה היו גם בני משפחות של חטופים אמריקאים-ישראלים, שהוזמנו במיוחד לטקס. נוכחותם הדגישה את המחויבות האמריקאית המתמשכת לפעול לשחרור כל החטופים.
בראיון שנערך עימו לאחר הטקס, הסביר הרב ברמן את בחירתו להדגיש את נושא החטופים: "בזמן היסטורי כזה, כשעיני העולם נשואות לוושינגטון, היה חשוב להזכיר שעדיין יש משפחות המחכות לשוב יקיריהן. זו לא רק טרגדיה ישראלית, אלא סוגיה הומניטרית עולמית שדורשת תשומת לב ופעולה."
הנשיא טראמפ, בפגישה קצרה עם הרב ברמן לאחר הטקס, הביע את הערכתו לתפילה המרגשת והדגיש את מחויבותו האישית לפעול לשחרור החטופים. "נעשה הכל כדי להביא את כולם הביתה," אמר טראמפ, "זו משימה הומניטרית מהמעלה הראשונה."
דוברת ישיבה יוניברסיטי ציינה כי בחירתו של הרב ברמן משקפת את מעמדו כמנהיג חינוכי בולט בקהילה היהודית-אמריקאית, וכן את יכולתו לגשר בין העולם האקדמי, הדתי והציבורי. תחת הנהגתו, ישיבה יוניברסיטי הרחיבה את פעילותה והעמיקה את השפעתה בחברה האמריקאית.
בתפילתו, שילב הרב ברמן מסורת יהודית עם ערכים אוניברסליים, תוך הדגשת חשיבות האחדות והשלום. הוא ציטט מהתנ"ך ומדברי חכמים, והתפלל להצלחת המנהיגות החדשה ולשגשוגה של אמריקה.
בקרב הקהל הנבחר של כ-800 מוזמנים שנכחו ברוטונדה היו גם מנהיגים יהודים בולטים נוספים, לצד אישי ציבור, פוליטיקאים ומנהלי תאגידים מובילים. בין הנוכחים בלטו מרים אדלסון, מהתורמות הבכירות למפלגה הרפובליקנית, ומארק צוקרברג, מנכ"ל מטא.
נוכחותו של הרב ברמן בטקס משקפת גם את המשך המסורת של שילוב מנהיגים יהודים בטקסי השבעה נשיאותיים, אם כי הפעם בתפקיד בכיר ומשמעותי יותר. בטקס ההשבעה הקודם של טראמפ ב-2017, הרב מרוין היר נשא תפילה, אך לא כחלק מקבוצת מנהיגי הדת המרכזיים.
מומחים לדת ופוליטיקה באמריקה ציינו כי בחירתו של הרב ברמן משקפת גם את הכרת הממשל החדש בחשיבות הקשר עם ישראל והקהילה היהודית-אמריקאית. "זהו מסר חזק של המשכיות בתמיכה האמריקאית בישראל," אמר פרופסור לחקר יהדות ארה"ב באוניברסיטת ברנדייס.
טראמפ, שבתו איוונקה התגיירה ונשואה ליהודי, הדגיש במהלך מסע הבחירות שלו את תמיכתו בישראל ואת הישגי ממשלו הקודם בנושא, כולל העברת השגרירות האמריקאית לירושלים והסכמי אברהם. בנאום ההשבעה שלו, הוא התחייב להמשיך ולחזק את הברית המיוחדת בין שתי המדינות.