לאחר חודשים של משא ומתן אינטנסיבי, נחתם הסכם שביתת הנשק בין ישראל לחמאס בדוחא, כך הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו ביום חמישי בלילה. על פי ההודעה שיצאה מלשכת ראש הממשלה, צוותי המשא ומתן של שני הצדדים הגיעו להסכמה על התנאים, הכוללים שחרור חטופים והפסקת לחימה זמנית ברצועת עזה.
על פי המתווה המפורט, ביום הראשון להפסקת האש, המתוכנן ליום ראשון, ישוחררו שלושה חטופים, ועוד ארבעה ביום השביעי. לאחר מכן יתקיימו שחרורים שבועיים במהלך תקופת ששת השבועות הראשונית.
נתניהו צפוי לכנס את הקבינט המדיני-ביטחוני ביום שישי לאישור ההסכם, שמתווה שלושה שלבים מרכזיים להפסקת האש ושחרור החטופים. על פי הפרטים שנחשפו, השלב הראשון של ההסכם יימשך 42 ימים, במהלכם ישוחררו 33 חטופים ישראלים בתמורה לשחרור מאות אסירים פלסטינים.
על פי המתווה המפורט, ביום הראשון להפסקת האש, המתוכנן ליום ראשון, ישוחררו שלושה חטופים, ועוד ארבעה ביום השביעי. לאחר מכן יתקיימו שחרורים שבועיים במהלך תקופת ששת השבועות הראשונית. ישראל תשחרר 30 אסירים פלסטינים - נשים, ילדים וקשישים - תמורת כל חטוף אזרחי, ו-50 אסירים פלסטינים, כולל 30 שנידונו למאסר עולם, תמורת כל חיילת שתשוחרר.
במקביל, כוחות צה"ל ייסוגו לאזור חיץ בעזה ובקרבת הגבול הישראלי, מה שיאפשר לפלסטינים עקורים לחזור לבתיהם בעזה סיטי ובצפון הרצועה. כ-600 משאיות סיוע הומניטרי, מתוכן 50 משאיות דלק, ייכנסו לעזה מדי יום במהלך הפסקת האש.
ההסכם נתקל בהתנגדות פנימית בממשלה, כאשר שר הביטחון הלאומי איתמר בן גביר איים כי מפלגתו תפרוש מהקואליציה אם ההסכם הנוכחי יאושר. בנוסף, התעוררו מחלוקות לגבי זהות האסירים הפלסטינים שישוחררו וסוגיית הפריסה הצבאית בציר פילדלפי.
השלב השני של ההסכם, שהמשא ומתן עליו יחל ביום ה-16 של השלב הראשון, אמור להוביל לשחרור כל החטופים הנותרים בתמורה לנסיגה ישראלית מלאה מעזה. עם זאת, ישראל הבהירה כי לא תסכים לנסיגה מלאה עד להשמדת הכוח הצבאי והפוליטי של חמאס. חמאס מצדו הודיע כי לא ישחרר את החטופים האחרונים עד ליציאת כל הכוחות הישראליים.
נחתם הסכם שביתת הנשק בין ישראל לחמאס בדוחא, כך הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו ביום חמישי בלילה
השלב השלישי והאחרון יכלול העברת גופות החטופים שנותרו בעזה בתמורה לתוכנית שיקום של 3-5 שנים בפיקוח בינלאומי. מתוך כ-250 החטופים המקוריים שנלקחו ב-7 באוקטובר 2023, מוערך כי כ-100 עדיין נמצאים בעזה, כשלפחות שליש מהם ככל הנראה אינם בחיים.
הנשיא הנבחר של ארצות הברית, דונלד טראמפ, שצוותו היה מעורב במשא ומתן, התבטא בראיון פודקאסט כי ההסכם חייב להיות מיושם לפני השבעתו לנשיאות ביום שני. "שינינו את מהלך העניינים, ושינינו אותו מהר", אמר טראמפ. "אני לא מחפש קרדיט. אני רוצה להוציא את האנשים האלה".
המערכת הפוליטית והציבור הישראלי ממתינים כעת בדריכות להצבעה בקבינט ולתחילת יישום ההסכם, שעשוי להוביל לשינוי משמעותי במהלך המלחמה שפרצה לפני למעלה משנה.