טיקטוק נערכת לכיבוי מוחלט בארה"ב: "ביום ראשון האפליקציה תושבת לחלוטין"
170 מיליון משתמשים אמריקאים יאבדו גישה לאפליקציה הפופולרית; טראמפ מתנגד לחוק ונפגש עם המנכ"ל, בעוד הסינים שוקלים מכירה לאילון מאסק
 

טיקטוק מתכננת להשבית לחלוטין את אפליקציית שיתוף הסרטונים הפופולרית בארצות הברית ביום ראשון, כאשר החוק המחייב מכירה או איסור על האפליקציה ייכנס לתוקף. על פי דיווח באתר "The Information", כ-170 מיליון משתמשים אמריקאים שינסו לגשת לאפליקציה יקבלו הודעה קופצת שתפנה אותם לאתר אינטרנט עם פרטים על האיסור.

 

מנכ"ל טיקטוק שו זי צ'יו נפגש עם הנשיא הנבחר טראמפ בחודש שעבר 

 

החברה בבעלות סינית מרחיקה לכת מעבר לדרישות החוק, שמחייב רק את מפעילי חנויות האפליקציות כמו גוגל ואפל להפסיק לאפשר הורדות של טיקטוק, אך מתיר למשתמשים שכבר התקינו את האפליקציה להמשיך להשתמש בה. המשתמשים יקבלו אפשרות להוריד את המידע שלהם מהאפליקציה לפני הכיבוי.

חברי הקונגרס ומשרד המשפטים טוענים כי טיקטוק, בבעלות חברת ByteDance מבייג'ינג, מהווה איום בלתי מקובל על הביטחון הלאומי – מסוגלת לתמרן תוכן בחשאי באמצעות אלגוריתם ההמלצות שלה ואוספת נתונים המוניים כמו מעקב אחר מיקום, בין סיכונים אחרים. טיקטוק מכחישה את ההאשמות.

בית המשפט העליון עשוי עדיין להחליט לחסום את חוק המכירה הכפויה לפני המועד האחרון ביום ראשון, אם כי נראה שאינו נוטה לעשות זאת. במהלך הטיעונים בעל פה בערעור של טיקטוק בשבוע שעבר, כל תשעת השופטים ציינו כי החששות לביטחון לאומי שהובילו את הנשיא ביידן לחתום על החוק גוברים על סיכונים פוטנציאליים לחופש הביטוי.

הנשיא הנבחר טראמפ – שחוזר לבית הלבן ביום שני – היה בעבר מבקר חריף של טיקטוק אך לאחרונה איתת כי הוא מתנגד לאיסור. צוות המשפטי שלו ביקש מבית המשפט העליון לעצור את כניסת האיסור לתוקף כדי שיוכל לחפש פתרון פוליטי. טראמפ נפגש עם מנכ"ל טיקטוק שו זי צ'יו במתחם מאר-א-לגו שלו בפלורידה בחודש שעבר.

 

טיקטוק טוענת שהחוק החדש הוא איסור דה-פקטו המפר את התיקון הראשון לחוקה

 

מוקדם יותר השבוע, בלומברג דיווח כי גורמים סיניים שוקלים את האפשרות למכור את המותג טיקטוק לאילון מאסק – שכבר בבעלותו פלטפורמת המדיה החברתית X ומוביל את טסלה, שיש לה פעילות נרחבת בסין. נציגי טיקטוק דחו את הדיווח כ"בדיה מוחלטת".

מועמדים פוטנציאליים אחרים לרכישת טיקטוק כוללים את שר האוצר לשעבר של טראמפ, סטיב מנוצ'ין, והמיליארדר פרנק מקורט, שחבר לכוכב "שארק טנק" קוין אולירי במאמץ לקנות את המותג ולבנות מחדש את האלגוריתם שלו על אדמת ארה"ב.

חוק המכירה הכפויה עבר בקונגרס בתמיכה דו-מפלגתית גורפת ונחתם כחוק באפריל האחרון. הוא נותן ל-ByteDance 120 ימים למכור את האפליקציה. טיקטוק טוענת שהחוק החדש הוא איסור דה-פקטו המפר את התיקון הראשון לחוקה. החברה גם טוענת כי לא יכלה למכור את האפליקציה בתוך מסגרת הזמן של 120 ימים שנקבעה בחוק.

YOU MIGHT ALSO LIKE