אחרי שנים בהן דונלד טראמפ תקף את ענקיות הטכנולוגיה וכינה אותן "אויבות העם", מנכ"לי עמק הסיליקון ממהרים עכשיו לתרום מיליוני דולרים ולהתחנף לנשיא הנבחר. חברות כמו מטא, אמזון, גוגל, מיקרוסופט ואובר העניקו כל אחת מיליון דולר לקרן ההשבעה של טראמפ, שכבר שברה שיא וגייסה יותר מ-150 מיליון דולר.
השינוי הדרמטי ביחסם של ראשי חברות הטכנולוגיה בולט במיוחד אצל מארק צוקרברג. ב-7 בינואר 2021, מטא (אז פייסבוק) השעתה את חשבונו של טראמפ בטענה שהוא הסית למרד אלים. ארבע שנים בדיוק לאחר מכן, צוקרברג הודיע על ביטול מערך בדיקת העובדות של פייסבוק, שלטענתו היה "מוטה פוליטית". כשנשאל טראמפ אם המהלך נבע מאיומיו נגד צוקרברג, השיב: "כן, כנראה".
"בקדנציה הראשונה, כולם נלחמו בי. בקדנציה הזו, כולם רוצים להיות חברים שלי," אמר טראמפ בחודש שעבר לאחר פגישה עם מנהלי הטק. המומחים מסבירים כי החברות מאמצות גישה של "ציות מקדים" בתקווה להגן על עצמן מפני התקפות אפשריות בקדנציה החדשה של טראמפ.
ג'ף בזוס, מייסד אמזון ובעלי הוושינגטון פוסט שהתעמת בעבר עם טראמפ, התרצה גם הוא. הוא סעד עם טראמפ במאר-א-לגו והכריז כי טראמפ "רגוע יותר" ו"התבגר בשמונה השנים האחרונות". אפילו סרגיי ברין ממייסדי גוגל, שאמר בעבר כי הוא "נפגע עמוקות" מניצחונו הראשון של טראמפ, הצטרף לארוחת ערב עם הנשיא הנבחר.
התרומה של מיליון דולר מבטיחה למנהלי החברות גישה לאירועים יוקרתיים עם טראמפ, כולל "ארוחת ערב לאור נרות" עם הנשיא הנבחר ורעייתו מלניה. אך מבקרים טוענים כי החברות מקוות להשיג הרבה יותר מכך. לינה חאן, יו"ר הרשות הפדרלית לסחר (FTC), אמרה כי ניסיונות החנופה מרמזים שהחברות מקוות ל"עסקה מועדפת כלשהי".
"חברות אלה שגשגו בגלל היעדר רגולציה, ועכשיו המנהלים עושים בחירות שיכולות להגן עליהם בעתיד," אמרה ניקול גיל, מנהלת ארגון Accountable Tech. היא השוותה את צוקרברג לילד בית ספר שמתחבר לבריון הכיתה: "הוא מוכן לעשות כל מה שהוא חושב שיידרש כדי לשרוד."