משבר הצווארון הלבן: עובדי משרד מובטלים מתקשים למצוא עבודה חדשה
זמן החיפוש הממוצע עלה לחצי שנה • יותר מ-1.6 מיליון אמריקאים מחפשים עבודה מעל שישה חודשים • "החיים שלי בהמתנה מוחלטת"
המשק האמריקאי אמנם הוסיף יותר משני מיליון משרות בשנה האחרונה, אך עובדים שאיבדו את משרתם מתקשים יותר ויותר לחזור למעגל העבודה. נתוני משרד העבודה האמריקאי מגלים כי נכון לנובמבר, יותר מ-1.6 מיליון עובדים מובטלים מחפשים עבודה במשך שישה חודשים לפחות - עלייה של יותר מ-50% מסוף 2022.
 
הקושי מורגש במיוחד במשרות צווארון לבן בשכר גבוה, כולל בתחומי הטכנולוגיה, המשפטים והתקשורת, שם העסקים צמחו במהירות כשהמשק נפתח מחדש אחרי המגפה, אך כעת הצורך בעובדים חדשים פחת משמעותית. בממוצע, כיום לוקח לאנשים כחצי שנה למצוא עבודה - כחודש יותר מאשר בתקופת בום הגיוסים בתחילת 2023.

 

משתתפים ביריד תעסוקה באלבני, ניו יורק. הכאב של חיפוש העבודה המתמשך פוגע בעיקר במגזרים בעלי שכר גבוה כמו טכנולוגיה, משפטים והנדסה

 

"החיים שלי בהמתנה מוחלטת," אומרת אוליביה פאלק, בת 32 משיקגו, שפוטרה במאי אחרי שלושה חודשים בחברה חדשה. פאלק, שעבדה בגיוס עובדים לחברות טק וייעוץ במשך כעשור, מצאה עבודה חלקית בחוזה אך מבלה את רוב שמונת החודשים האחרונים בחיפוש אחר משרה מלאה.

ג'וש מקלרטי, בן 42 מאטלנטה, פוטר מתפקידו כמנהל בדיקות בסטארט-אפ רובוטיקה באפריל. הוא הגיש קרוב ל-500 בקשות עבודה והתראיין לשישה תפקידים, אך לא קיבל אף הצעה. גם ניסיונות למצוא עבודה בשכר נמוך יותר נכשלו, כשהוא נתקל בדילמה: משכורת נמוכה תבטל את זכאותו לקצבאות מזון וביטוח רפואי, אך לא תספיק לתשלום המשכנתא.

שוק העבודה, שנראה בריא בכותרות, חלש יותר מתחת לפני השטח. למרות שאחוז האבטלה, העומד על 4.2%, נותר נמוך מהממוצע בעשור שלפני המגפה, כיום יש רק משרה פנויה אחת לכל מובטל, לעומת שתיים בתחילת 2022. הגיוסים החזקים הצטמצמו למספר מצומצם של תעשיות.

סקר של Conference Board בדצמבר מצא כי רק 37% מהנשאלים אמרו שמשרות זמינות בשפע, לעומת 57% באמצע 2022. בנוסף, צמיחת השכר השנתית ירדה ל-4%, לעומת כ-6% בשיא תקופת הגיוסים בתחילת שנות ה-2020, מה שמעיד שמעסיקים רבים אינם צריכים להתאמץ כל כך למשוך עובדים.

המגמה משפיעה במיוחד על משרות טכנולוגיה ופיננסים. לפי נתוני Indeed, משרות בפיתוח תוכנה, מדע הנתונים ושיווק היו נמוכות ב-20% לפחות מרמתן לפני המגפה בסוף השנה שעברה. שיעור הגיוסים בתעשיית המידע נמוך ב-30% מהתקופה שלפני המגפה, בעוד הגיוסים בפיננסים ירדו ב-28%.

לעומת זאת, הגיוסים נשארו יציבים בתחומים כמו כרייה, ייצור ותחבורה. שני ענפים בלבד - בריאות ועבודה ממשלתית - היו אחראים ליותר ממחצית יצירת המשרות הכוללת ב-12 החודשים האחרונים.

YOU MIGHT ALSO LIKE