איטוקה, שנולדה בשם טומיקו יאנו ב-23 במאי 1908 באוסקה, הוכרזה על ידי ספר השיאים של גינס כאדם המבוגר ביותר בעולם בספטמבר האחרון, לאחר פטירתה של מריה בראניאס מורה מספרד בגיל 117.
בשנת לידתה, יפן הייתה מעצמה אימפריאלית עולה שזה עתה ניצחה את רוסיה הצארית במלחמה והחלה בהתפשטות ליבשת אסיה. במהלך חייה, היא הייתה עדה להתעצמות האימפריה היפנית, נפילתה במלחמת העולם השנייה, ועלייתה מחדש כענקית תעשייתית ודמוקרטיה שוחרת שלום
חייה של איטוקה משתרעים על פני תקופות דרמטיות בהיסטוריה היפנית והעולמית. בשנת לידתה, יפן הייתה מעצמה אימפריאלית עולה שזה עתה ניצחה את רוסיה הצארית במלחמה והחלה בהתפשטות ליבשת אסיה. במהלך חייה, היא הייתה עדה להתעצמות האימפריה היפנית, נפילתה במלחמת העולם השנייה, ועלייתה מחדש כענקית תעשייתית ודמוקרטיה שוחרת שלום.
בצעירותה שיחקה כדורעף בתיכון לפני שנישאה לקנג'י איטוקה, בעל חברת טקסטיל, עמו הביאה לעולם שתי בנות ושני בנים. במהלך מלחמת העולם השנייה, בעוד בעלה ניהל מפעל בקוריאה שהייתה אז מושבה יפנית, היא נשארה ביפן לנהל את העסק המשפחתי ולגדל את ילדיה בכוחות עצמה.
ב-1979, לאחר 51 שנות נישואין, התאלמנה איטוקה ועברה לעיר אשיה שליד אוסקה. גם בגיל 80 המשיכה לטייל ולטפס בהרים, ובגיל 100 עדיין טיפסה במדרגות האבן של מקדש השינטו המקומי ללא מקל הליכה.
כשנשאלה על ידי התקשורת המקומית מהו סוד אריכות ימיה, ייחסה זאת לאכילת בננות ושתיית קלפיס, משקה חלב יפני פופולרי. איטוקה הותירה אחריה בת, בן וחמישה נכדים.
"גברת איטוקה העניקה לנו אומץ ותקווה רבים לאורך חייה הארוכים," אמר ראש העיר טקשימה בהודעתו. "אני מבקש להביע את תודתי פעם נוספת."
חייה הארוכים של איטוקה מסמלים לא רק הישג אישי יוצא דופן, אלא גם את השינויים העצומים שעברה החברה היפנית והעולם כולו במאה העשרים ותחילת המאה העשרים ואחת. מילדה שנולדה בתקופה של קיסרות מתעצמת ועד לאישה מבוגרת בחברה המודרנית של ימינו, סיפור חייה מהווה עדות חיה למאה שנים של היסטוריה אנושית.