סקר בחברה החרדית של ארה"ב חושף את רמת האנטישמיות
כמעט מחצית מהיהודים החרדים שחיים בארצות הברית מכירים מישהו שחווה מתקפה אנטישמית אחרי טבח שמחת תורה

כמעט מחצית מהיהודים החרדים בארצות הברית מכירים מישהו שהיה מטרה למתקפה אנטישמית אחרי טבח ה-7 באוקטובר – כך עולה מסקר שפורסם ביום חמישי שעבר.

הסקר בחן חרדים וחרדים לשעבר בארה"ב לגבי חוויותיהם מאז פרוץ המלחמה והגל העולה של אנטישמיות. שתי הקבוצות דיווחו על אפליה אנטי-יהודית נרחבת אך נבדלו בתגובותיהן ובמקורות התמיכה שלהן.

בקרב החרדים, 44% אמרו שהם מכירים קורבנות של שנאה אנטישמית או אלימות פיזית מאז ה-7 באוקטובר. בקרב חוזרים בשאלה, המספר היה נמוך יותר - 36%. כמובן, לבוש חרדי מהווה מטרה לפושעים אנטישמים.

רוב גדול משתי הקבוצות - 88% מהחרדים ו-75% מהחרדים לשעבר - האמינו שהאנטישמיות עלתה בחמש השנים האחרונות.

כחמישית משתי הקבוצות אמרו שהשתתפו בהפגנות פרו-ישראליות מאז ה-7 באוקטובר. חמישה אחוזים מהחוזרים בשאלה הצטרפו להפגנות אנטי-ישראליות, לעומת אחוז אחד מהחרדים.

הקהילה החרדית מגוונת ויש לה דעות שונות על ישראל וציונות. לדוגמה, בין שתי הקהילות החסידיות המוכרות ביותר בניו יורק, תנועות סאטמר וחב"ד-ליובאוויטש. הסאטמר הם תיאולוגית לא-ציונים, בעוד חב"ד תומכת בגלוי בישראל.

שתי הקבוצות שנסקרו נבדלו במקום בו מצאו תמיכה וקהילה שעזרו להם להתמודד אחרי ה-7 באוקטובר. עבור חרדים, רוב מצאו תמיכה מיהודים חרדים אחרים, כמו חברים ומשפחה. חלק ממקורות התמיכה העיקריים האחרים היו קהילת בית הכנסת והרבנים שלהם.

עבור חרדים לשעבר, חלק ממקורות התמיכה העיקריים היו מדיה חברתית, הקהילה המקוונת שלהם, יהודים לא-אורתודוקסים, חוזרים בשאלה אחרים ומטפלים מומחים.

רק 3% מהחרדים אמרו שהם "הרגישו מאוד בודדים", לעומת 15% מהחרדים לשעבר. שליש מהחרדים אמרו שלא היו זקוקים לתמיכה, לעומת רבע מהחוזרים בשאלה שאמרו את אותו הדבר.

שתי הקבוצות הגיבו באופן שונה כשנשאלו על שמירת המצוות שלהם מאז ה-7 באוקטובר.

בקרב החרדים, 46% אמרו שהם קיבלו על עצמם מצווה חדשה או שנהיו "יותר מחמירים עם מצווה קיימת". בקרב חוזרים בשאלה, 10% אמרו את אותו הדבר. חלק מהמשיבים החרדים דיווחו על פרקטיקות חדשות כמו תפילה לחיילי צה"ל ולהשבת החטופים ומתן צדקה לארגונים ישראליים.

אחוז גדול יותר של חוזרים בשאלה - 35% לעומת 29% - אמרו שהם עשו יותר מאמץ "להפגין יהדות", כמו ענידת מגן דוד או תגי זיהוי המסמלים את מצוקת החטופים.

אחוז גדול יותר של יוצאי החברה החרדית גם אמרו שהם הסתירו סימני זהות יהודית בגלל חששות מאנטישמיות, למשל חבישת כובע בייסבול במקום כיפה. שליש מהחוזרים בשאלה אמרו שעשו זאת, לעומת 17% מהחרדים.

הסקר בדק 376 חרדים ו-292 חרדים שלעבר והגיע למשיבים דרך מדיה חברתית, קבוצות וואטסאפ, פורומים מקוונים והודעות דואר אלקטרוני.

ארגונים יהודיים קהילתיים, כמו הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה והליגה נגד השמצה, ערכו סקרים בקרב יהודי ארה"ב מאז מתקפת הטרור של חמאס על אזרחי ישראל, אך יש מעט נתונים על ההשפעה על הקהילות החרדיות באופן ספציפי. כך שהסקר האחרון מספק תמונה שהייתה חסרה עד כה.

YOU MIGHT ALSO LIKE