החוק, שנחתם על ידי הנשיא ביידן באפריל, דורש מחברת ByteDance, חברת האם הסינית של טיקטוק, למכור את האפליקציה לחברה שאינה סינית או להיאסר בארצות הברית בשל סיכונים לביטחון הלאומי. טיקטוק טוענת שהחוק מפר את התיקון הראשון לחוקה ושרוב המשקיעים בחברת האם הם משקיעים גלובליים.
בנו הצעיר של טראמפ, בארון, עודד אותו להשתמש בפלטפורמה כדי למשוך מצביעים צעירים, והוא אכן השתמש בה בהצלחה רבה במהלך הקמפיין
השינוי בעמדתו של טראמפ מגיע לאחר שהפך לכוכב פוליטי באפליקציה, עם יותר מ-14.7 מיליון עוקבים. מומחים פוליטיים מצביעים על כך שהתפנית קשורה ככל הנראה להשפעתו של ג'ף יאס, תורם רפובליקני מיליארדר המחזיק בנתח משמעותי מ-ByteDance, ולרצונו של טראמפ לשמר את גישתו לעוקביו בפלטפורמה.
ב-2020, טראמפ היה נחרץ בעמדתו נגד טיקטוק. הוא הוציא צו נשיאותי שדרש מ-ByteDance למכור את פעילותה בארה"ב, בטענה שאיסוף הנתונים הנרחב של האפליקציה מסכן את הביטחון הלאומי ומאפשר למפלגה הקומוניסטית הסינית גישה למידע אישי של אמריקאים. ניסיון זה נחסם על ידי שופט פדרלי.
כיום, טראמפ טוען שאיסור על טיקטוק יגרום לצעירים "להשתגע" ויועיל לפייסבוק, אותה הוא מכנה "אויבת העם". בנו הצעיר, בארון, עודד אותו להשתמש בפלטפורמה כדי למשוך מצביעים צעירים, והוא אכן השתמש בה בהצלחה רבה במהלך הקמפיין.
בבקשה שהוגשה לבית המשפט העליון, טראמפ מזהיר שאיסור על טיקטוק ייצור "תקדים מסוכן" של צנזורה ממשלתית. הוא נפגש לאחרונה עם בכירי טיקטוק במאר-א-לאגו, והחברה מעוניינת שטראמפ יהיה זה שיכריע בגורלה. החוק קובע שטיקטוק תיאסר בארצות הברית ב-19 בינואר אם לא תימכר, יום לפני כניסתו של טראמפ לתפקיד.
מומחים דיגיטליים רפובליקנים מציינים שטראמפ יצר "מבנה הרשאה" לשימוש בטיקטוק עבור פוליטיקאים רפובליקנים, שעד כה נמנעו מהפלטפורמה. ממשל ביידן וחברי קונגרס טוענים שהבעלות הסינית על הפלטפורמה מסכנת את הביטחון האמריקאי בשל איסוף הנתונים הנרחב והסיכון שבייג'ינג תשתמש באפליקציה להפצת תעמולה.
בית המשפט העליון צפוי לדון בעתירת החברה נגד החוק ב-10 בינואר, תשעה ימים לפני המועד האחרון למכירה. טראמפ מבקש מבית המשפט להשעות את האיסור כדי לאפשר לו "לנהל משא ומתן לפתרון" שיציל את הפלטפורמה לאחר כניסתו לתפקיד.