ברברה ליף, הדיפלומטית הבכירה לענייני המזרח התיכון תיארה את אל-שראע כ"פרגמטי" והדגישה כי ארצות הברית תשפוט את המנהיג החדש "לפי מעשים, ולא רק לפי מילים."
המפגש ההיסטורי מסמן שינוי משמעותי במדיניות האמריקאית כלפי סוריה החדשה ומעיד על נכונות וושינגטון לשקול מחדש את יחסיה עם הכוחות השולטים כעת במדינה. אל-שראע, המוכר גם בכינויו אבו מוחמד אל-ג'ולאני, התחייב בפני הדיפלומטים האמריקאים כי לא יאפשר לקבוצות טרור בסוריה להוות איום על המערב או על שכנותיה של סוריה.
"הייתה לנו שיחה טובה ומעמיקה על מגוון נושאים אזוריים," אמרה ליף לאחר הפגישה. היא תיארה את אל-שראע כ"פרגמטי" והדגישה כי ארצות הברית תשפוט את המנהיג החדש "לפי מעשים, ולא רק לפי מילים."
ארגון HTS, שבעבר היה מסונף לאל-קאעידה תחת השם ג'בהת א-נוסרה, ניתק את קשריו עם הארגון ב-2016. למרות זאת, הוא עדיין מוגדר כארגון טרור על ידי ארצות הברית מאז 2018 ונמצא ברשימת הסנקציות של מועצת הביטחון של האו"ם למעלה מעשור.
בריאיון לבי-בי-סי מוקדם יותר השבוע, הביע אל-שראע את תמיכתו בחינוך נשים והדגיש כי אין בכוונתו להפוך את סוריה לאפגניסטן נוספת. "הקורבן והמדכא לא צריכים להיות מטופלים באותה צורה," אמר, בהתייחסו לסנקציות שהוטלו על סוריה בתקופת אסד.
המשלחת האמריקאית כללה גם את רוג'ר ד. קרסטנס, שליח הנשיא ביידן לענייני בני ערובה, אשר דן עם הרשויות הזמניות בסוריה בנושא העיתונאי האמריקאי הנעדר אוסטין טייס. טייס נחטף ב-2012 בעת שסיקר את המלחמה בסוריה, וארגון HTS התחייב לסייע במאמצים לאתר אותו ואמריקאים אחרים שנכלאו על ידי משטר אסד.
קרסטנס חשף כי מספר בתי הכלא החשאיים של משטר אסד גדול בהרבה ממה שהוערך בתחילה. "חשבנו שיהיו אולי 10 או 20 בתי כלא. מסתבר שיש כנראה 40, ואולי אף יותר," אמר.
שליח האו"ם המיוחד לסוריה, גייר פדרסן, הדגיש בפני מועצת הביטחון של האו"ם כי על HTS לנקוט צעדים מוחשיים כדי להבטיח שסוריה תקבל את הקלת הסנקציות הנחוצה לה. "יש נכונות בינלאומית ברורה להתעסק עם המצב. הצרכים עצומים וניתן לטפל בהם רק עם תמיכה רחבה, כולל סיום חלק של הסנקציות, פעולה מתאימה בנוגע להגדרות, ושיקום מלא," אמר.
בכירים אמריקאים ציינו כי ישקלו להסיר את הגדרת הטרור מארגון HTS אם הקבוצה תוכיח שהיא מסוגלת למשול באופן "מכליל" ואחראי. החלטה כזו צפויה ליפול לידי ממשל טראמפ הנכנס ועשויה להימשך חודשים או יותר.
טום פלטשר, ראש סיוע האו"ם, קרא לכל המדינות להבטיח כי "סנקציות ואמצעים נגד טרור לא יפגעו בפעולות הומניטריות" בסוריה. המצב ההומניטרי במדינה נותר מאתגר, עם צרכים עצומים שדורשים תמיכה בינלאומית משמעותית ושיתוף פעולה מצד כל הצדדים המעורבים.