מתח פוליטי גובר בארצות הברית לאחר שני מועמדים רפובליקנים לסנאט מסרבים להכיר בתבוסתם בבחירות האחרונות, למרות שדונלד טראמפ זכה באותן מדינות. אריק הובדה בוויסקונסין וקארי לייק באריזונה מעלים טענות לגבי אמינות הבחירות, במהלך שמזכיר את הכחשת תוצאות הבחירות של 2020.
בוויסקונסין, הובדה שוקל לדרוש ספירה מחדש לאחר הפסדו לסנטורית הדמוקרטית טמי בולדווין בפער של כ-29,000 קולות מתוך 3.4 מיליון. הוא מעלה תהיות לגבי תהליך ספירת הקולות במילווקי והרישום להצבעה ביום הבחירות, למרות שהתחייב מראש לקבל את התוצאות.
באריזונה, קארי לייק, שכבר סירבה להכיר בהפסדה בבחירות למושל ב-2022, מפגרת אחרי המועמד הדמוקרטי רובן גאייגו ביותר משתי נקודות אחוז. צוות הקמפיין שלה טען כי "קשה להאמין" שהיא הפסידה
באריזונה, קארי לייק, שכבר סירבה להכיר בהפסדה בבחירות למושל ב-2022, מפגרת אחרי המועמד הדמוקרטי רובן גאייגו ביותר משתי נקודות אחוז. צוות הקמפיין שלה טען כי "קשה להאמין" שהיא הפסידה, אם כי בהודעת וידאו האחרונה שלה היא רמזה על השלמה עם התוצאות.
במקביל, בפנסילבניה, הדמוקרטים מסרבים להכיר בניצחונו של המועמד הרפובליקני דיוויד מקורמיק על הסנאטור בוב קייסי. עם פער של כשליש אחוז, התוצאות יובילו לספירה אוטומטית מחדש. הרפובליקנים מאשימים את קייסי ב"הפסד כואב" ודורשים ממנו להודות בתבוסתו.
אם ניצחונו של מקורמיק יאושר, הרפובליקנים ישלטו בסנאט עם 53 מושבים לעומת 47 של הדמוקרטים והעצמאים. הם צפויים גם לשלוט בבית הנבחרים, אם כי בשוליים צרים.
בוויסקונסין, הובדה שוקל לדרוש ספירה מחדש לאחר הפסדו לסנטורית הדמוקרטית טמי בולדווין בפער של כ-29,000 קולות מתוך 3.4 מיליון.
טרי גרייסון, רפובליקני שפיקח על הבחירות בקנטקי בעבר, טוען כי ערעור על תוצאות בחירות הפך ל"חלק מהשיח שלנו" בעידן טראמפ. מומחים מזהירים כי מגמה זו מערערת את אמון הציבור בתהליך הדמוקרטי.
בינתיים, פנסילבניה ממשיכה בספירת הקולות האחרונים, כולל קולות זמניים, כאשר הספירה החוזרת חייבת להסתיים עד ה-26 בנובמבר. יועץ הקמפיין של מקורמיק טוען כי אין "שום סיכוי" שהתוצאה תשתנה, בעוד צוות קייסי עומד על כך שכל קול חייב להיספר.
המאבק על תוצאות הבחירות ממחיש את המתח הגובר בפוליטיקה האמריקאית ואת ההשפעה המתמשכת של טראמפ על השיח הפוליטי, גם כאשר מדובר בתבוסות של מועמדים מפלגתו במדינות בהן הוא עצמו ניצח.