חברת הלואו-קוסט הפופולרית בדרך לפשיטת רגל
כישלון ניסיון המיזוג בין ספיריט איירליינס לפרונטיר הביא לצניחת המניה ב-45% תוך שניות - מה שסולל את הדרך לפשיטת רגל, ולביטול מאסיבי של טיסות

חברת התעופה ספיריט איירליינס מתכוננת להגיש בקשה להגנה מפני פשיטת רגל לאחר שיחות המיזוג עם פרונטיר איירליינס קרסו - מה שמעורר חששות בקרב נוסעים מפני ביטולי טיסות המוניים.

לאחר שנודע על כישלון המיזוג, מחיר המניה של חברת התעופה הבעייתית צנח ב-45 אחוזים תוך שניות - ומחק מאות מיליוני דולרים משווי השוק של חברת התעופה המוזלת.

לפי דיווח של ה'וול סטריט ג'ורנל', חברת התעופה שבסיסה בפלורידה נמצאת במשא ומתן סופי עם מחזיקי אגרות החוב על תוכנית הבראה כדי להבטיח את תמיכת הנושים העיקריים. החברה חייבת יותר מ-3 מיליארד דולר. וכך, על פי מקורות המעורים בפרטים, החברה עשויה להגיש את בקשת פשיטת הרגל בשבועות הקרובים.

ספיריט איירליינס בדרך לפשיטת רגל | צילום: Shutterstock 

כבר השנה היא צמצמה את תוכניות הצמיחה שלה, הוציאה עובדים לחופשה כפויה וחתמה על תוכנית למכירת 23 מטוסים. צפוי כי ספיריט תגיש בקשה לפי סעיף 11, צורה של פשיטת רגל המאפשרת לה להמשיך לפעול בזמן שהיא מנסה לצמצם את חובותיה.

עם זאת, הדבר עלול להוביל לצמצום משמעותי בקווי טיסה ובכוח האדם. אם מאמצי צמצום העלויות לא יצליחו, החברה עלולה להיאלץ להתמודד עם אפשרות של סגירה מוחלטת.

החברה מפסידה כסף למרות ביקוש חזק לטיסות.

חלק מהחוב העצום שלה בסך 3.3 מיליארד דולר עומד לפירעון בקרוב - כולל יותר מ-1.1 מיליארד דולר של אגרות חוב מובטחות שמועד פירעונן בעוד פחות משנה. היא עמדה בפני מועד אחרון של ה-21 באוקטובר מחברת עיבוד כרטיסי האשראי שלה למימון מחדש או הארכת אגרות חוב אלה.

בחודש שעבר, ספיריט הודיעה כי תוציא לחופשה כפויה כ-330 טייסים ב-31 בינואר הקרוב, כחלק ממאמציה לצמצם עלויות ולחזק את מצבה הפיננסי.

החברה לא הצליחה להציג רווח בחמישה מתוך ששת הרבעונים האחרונים, מה שמעלה ספקות לגבי יכולתה לנהל את פירעון החובות הקרב.

ספיריט מתמודדת עם הפסדים וירידה בהכנסות מאז המגפה. למעשה, גם אם הרוויחה ברבעונים מסוימים, היא לא הצליחה להציג רווח שנתי אפילו לפני המגפה.

כאשר נוסעים החלו לחזור לטוס, רבים פנו לחברות התעופה הגדולות יותר, מה שהותיר את ספיריט וחברות תעופה מוזלות אחרות מתקשות לתפוס אחיזה בשוק.

פרונטיר איירליינס וספיריט איירליינס תכננו להתמזג לראשונה ב-2022, אך ג'טבלו איירווייז התערבה עם הצעה גבוהה יותר. זו זכתה בתמיכת בעלי המניות של ספיריט.

מנהלי ספיריט ראו במיזוג עם ג'טבלו דרך להשיב לעצמם נתח שוק, אך משרד המשפטים טען שעסקה כזו תפר את חוקי ההגבלים העסקיים, והשופט הסכים. הוא פסק בינואר כי החברה הממוזגת תפגע בנוסעים המסתמכים על המחירים הנמוכים של ספיריט ואמר שהדבר יצמצם את התחרות.

כתוצאה מכך, ג'טבלו נסוגה מהסכם המיזוג.

ספיריט ניהלה שיחות עם פרונטיר שוב באוקטובר בתקווה לחדש את דיוני המיזוג. אך פרונטיר נסוגה.

YOU MIGHT ALSO LIKE