מגפת האלכוהול: דפוסי השתייה בארה"ב לא חזרו לרמתם טרום הקורונה
מחקר חדש מגלה: נשים שותות יותר מגברים, ובני 40-49 מובילים בשתייה מופרזת

 

ממצא מפתיע במיוחד הוא ששיעור הנשים השותות באופן מופרז (6.45%) עלה על שיעור הגברים (6.12%). החוקרים משערים כי הדבר נובע מהעומס המיוחד שחוו נשים במהלך המגפה

 

"בתחילת המגפה ראינו גל עצום של אנשים שהגיעו למרפאה ולבית החולים עם בעיות הקשורות לאלכוהול," אמר ד"ר בריאן לי, חוקר ראשי במחקר מאוניברסיטת דרום קליפורניה. "אנשים הניחו שזה נגרם ממתח חריף, כמו שראינו אחרי 11 בספטמבר וקתרינה, אבל בניגוד לאירועים הללו, הפעם המגמה לא התהפכה."

ממצא מפתיע במיוחד הוא ששיעור הנשים השותות באופן מופרז (6.45%) עלה על שיעור הגברים (6.12%). החוקרים משערים כי הדבר נובע מהעומס המיוחד שחוו נשים במהלך המגפה, כולל סגירת מסגרות חינוך והיעדר פתרונות טיפול בילדים.

הקבוצה המובילה בשתייה מופרזת היא בני 40-49, עם 8.23% המדווחים על שתייה כבדה ב-2022, עלייה משמעותית מ-6.49% ב-2020 ו-5.14% ב-2018. אחריהם נמצאים בני 50-64, עם 7.15% המדווחים על שתייה מופרזת.

המומחים מזהירים כי ההשלכות הבריאותיות של מגמה זו עלולות להתגלות רק בעוד שנים. "אלכוהוליזם מתחיל כמחלה שקטה ומתגלה רק שנים לאחר מכן כמחלה כרונית," מסביר ד"ר לי. צריכת אלכוהול מוגברת עלולה לגרום לנזק בכבד, בעיות לב, דלקת בלבלב, החלשת המערכת החיסונית וסיכון מוגבר לסרטן.

החוקרים מדגישים כי הנתונים עלולים אף להיות נמוכים מהמציאות, שכן הסקר התבסס על דיווח עצמי ולא כלל אוכלוסיות מסוימות. הם מביעים דאגה מכך שצריכת אלכוהול מוגברת הפכה לנורמה חברתית במהלך המגפה, מה שעלול להוביל למשבר בריאות משמעותי בשנים הבאות.

YOU MIGHT ALSO LIKE