המהלך הדרמטי מעורר שאלות קשות על יציבות הממשלה בעת מלחמה
"נסדק האמון," הצהיר נתניהו בהודעה דרמטית, "בעיצומה של מלחמה נדרש אמון מלא בין ראש הממשלה לשר הביטחון." ראש הממשלה חשף פערים משמעותיים בניהול המערכה וטען כי הצהרות ופעולות של גלנט נגדו את החלטות הממשלה והקבינט. "האויבים שלנו רוו נחת מזה," הוסיף בחריפות.
התגובות לא איחרו לבוא. "צאו לרחובות!" קרא יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן, מזכיר את גל המחאות הגדול שפרץ בעקבות הפיטורים הקודמים במרץ אשתקד. בכיר בממשלה תקף את המהלך באומרו כי "שר הביטחון הוקרב על מזבח חוק ההשתמטות."
בהחלטה שמעוררת סערה ציבורית, נתניהו בחר בישראל כ"ץ כמחליפו של גלנט, תוך שהוא מדגיש את ניסיונו העשיר וכושר הביצוע שלו. "הוא ידוע כבולדוזר בשילוב של אחריות ותקיפות, תקיפות שקטה," אמר נתניהו על כ"ץ. במקביל, מינויו של גדעון סער לשר החוץ מסמן שינוי משמעותי במפת הכוחות הקואליציונית.
המהלך הדרמטי מעורר שאלות קשות על יציבות הממשלה בעת מלחמה. נתניהו הדגיש כי השינויים "יחזקו את הממשלה ואת הקבינט," אך המתיחות הפוליטית והקריאות למחאה מעידות על סערה מתקרבת. זהו רגע מכונן שעשוי להשפיע לא רק על ניהול המלחמה, אלא גם על עתידה הפוליטי של ישראל.
הפיטורים מגיעים בתקופה רגישה במיוחד, כשישראל נמצאת בעיצומה של מלחמה ומתמודדת עם אתגרים ביטחוניים מורכבים. ההחלטה לפטר את שר הביטחון בנקודת זמן כה קריטית מעוררת דאגה בקרב גורמים ביטחוניים ופוליטיים כאחד.
המשבר הפוליטי החדש מתרחש במקביל לבחירות בארה"ב, מה שמוסיף מימד נוסף של מורכבות ליחסים האסטרטגיים בין המדינות. השאלה המרכזית שמעסיקה כעת את המערכת הפוליטית היא כיצד ישפיעו הפיטורים והמינויים החדשים על המשך ניהול המלחמה ועל יציבות הקואליציה.
נתניהו הדגיש כי מרבית חברי הממשלה והקבינט תמכו בהחלטה, אך הביקורת הציבורית והקריאות למחאה מעידות על פילוג עמוק בחברה הישראלית. האם נעמוד בפני גל מחאות חדש? האם המינויים החדשים יצליחו לייצב את המערכת הפוליטית? התשובות לשאלות אלו יתבררו בימים הקרובים, כשישראל ממשיכה להתמודד עם אתגרי המלחמה והמשבר הפוליטי כאחד.