משטרת המחשבות - הנבואה שהתגשמה: גבר הורשע בגין תפילה שקטה
אב לשניים ששירת 20 שנה בצבא, עמד מחוץ למרפאת הפלות והתפלל בשקט - מה שנחשב באנגליה כפשע פלילי. כעת, הוא מזהיר את כל המערב

יוצא צבא בריטי שהורשע לאחרונה בגין "הבעת התנגדות להפלות" באמצעות תפילה שקטה ב"אזור חיץ" של מרפאת הפלות, חושש שהמקרה שלו הוא רק ההתחלה של מגמה מדאיגה של ענישה על "מחשבות" בבריטניה.

"אני חושב שיש לזה השלכות מחרידות, פשוט מחרידות, על אנגליה. הרעיון שהמדינה העניקה לעצמה את הכוח להציץ לתוך מוחם של אנשים ולהפליל את המחשבות שלהם - זה צריך להפחיד כל אנגלי שוחר חופש", אמר אדם סמית'-קונור בראיון ל'פוקס ניוז'.

האב לשניים, פיזיותרפיסט ששירת 20 שנה בצבא הבריטי, נמצא אשם באוקטובר האחרון בהפרת צו הגנת המרחב הציבורי של הממשל המקומי, לאחר שעמד מחוץ למרפאת הפלות לפני כמעט שנתיים כשראשו מורכן בתפילה שקטה. בית המשפט המקומי בבורנמות' גזר עליו מאסר על תנאי וחייב אותו לשלם הוצאות תביעה בסך 9,000 ליש"ט (כמעט 12,000 דולר), על פי ארגון ADF בריטניה.

אדם סמית'-קונור | צילום: ADF

"אנחנו נערער על פסק הדין הזה כי אף אחד לא צריך להיות מופלל על מחשבותיו בבריטניה", אמרה דוברת ADF בריטניה, לואיס מקלצ'י מילר.

סרטון שצולם באותו יום מראה פקחים מקומיים ניגשים לסמית'-קונור וחוקרים אותו כדי לחשוף את "טיב תפילתו". לאחר שחשף שהוא מתפלל בעבור "בנו המנוח", הוא הוזהר שתפילתו נחשבת כמעשה של "התנגדות להפלות" ולכן מפרה את חוק אזור החיץ.

סמית'-קונור סיפר שהוא נוהג להתפלל מחוץ למרפאות עבור אנשים ששוקלים לבצע הפלה וכן עבור בנו, שעבורו שילם לביצוע הפלה לפני יותר משני עשורים.

ביום המדובר, סמית'-קונור אמר שגבו היה מופנה לבניין והוא לא הסתכל או יצר קשר עם אף אחד לפני שהפקחים הגיעו. הוא הופתע ממה שקרה כי רק שבוע לפני האירוע, הרשויות המקומיות הבטיחו לו שמותר לו להתפלל מחוץ למרפאת הפלות אחרת.

הוא אמר שפסק הדין צריך להדאיג כל מי שמוטרד מהגנה על חופש הביטוי והמחשבה בבריטניה ובמערב בכלל.

"בכנות, זה לא באמת משנה אם אתה בעד או נגד הפלות. אתה יודע, סוגיית ההפלות היא באמת סוגיה צדדית כאן. זו באמת סוגיה של חירות. ואם אנחנו מעניקים למדינה כוח כזה שהיא יכולה להפוך את המחשבות שלך עצמן למעשה פלילי, אז כולנו בצרות כי אולי אתה מסכים עם הממשלה היום, אבל בעתיד יכולה להיות ממשלה שאתה לא מסכים איתה. אבל ברגע שקבעת שפשעי מחשבה הם דבר קיים, אין גבול למה שהם יכולים לעשות". אמר.

"זה הפתיע הרבה אנשים בבריטניה כי זה 2024, לא 1984", הוסיפה מקלצ'י מילר.

גזר דינו של סמית'-קונור מגיע בזמן שבריטניה מרחיבה אזורי חיץ נוספים השבוע באנגליה ווויילס, לאחר חקיקה שעברה ב-2023.

האזורים, המתפרשים לרדיוס של 150 מטר, הופכים לאסורים "במכוון או ברשלנות" להשפיע על החלטתו של אדם ולחסום גישה למרפאת הפלות לעבירה פלילית, על פי רויטרס.

מקלצ'י מילר אמרה שהניסוח ה"עמום" של החוק לגבי "השפעה" עלול להוביל לענישת אנשים על ניהול שיחות שלוות ברחוב ציבורי או ענישת מישהו על מחשבותיו, כמו במקרה של סמית'-קונור.

"הניסוח של החקיקה, 'השפעה', הוא כל כך עמום שזה בהחלט יכול להיות מיושם סובייקטיבית כדי להעניש אנשים פשוט על המחשבות שהם מחזיקים בראשם, או על שיחות בהסכמה שהם מנהלים ברחוב ציבורי", אמרה מקלצ'י מילר.

פסק הדין נגד סמית'-קונור מגיע לאחר שנוצרייה בריטית אחרת זכתה בתביעה באוגוסט לאחר שנעצרה על מחאתה השקטה נגד הפלות.

היא קיבלה פיצוי של 13,000 ליש"ט (בערך 17,000 דולר) ממשטרת ווסט מידלנדס בברמינגהם, אנגליה, לאחר שהגישה תביעה בטענה למאסר שווא, תקיפה ומעצר שלא כדין.

YOU MIGHT ALSO LIKE