רשויות אכיפת החוק בארצות הברית נערכות באופן חסר תקדים להגנה על הבחירות הקרובות, עם תוכניות אבטחה מקיפות שנועדו להתמודד עם תרחישי אלימות אפשריים ביום הבחירות ובתקופה שלאחריו. התוכניות כוללות הצבת צלפים על גגות מרכזי ספירת קולות, חלוקת לחצני מצוקה לעובדי קלפי והפעלת רחפני מעקב.
המומחים מצביעים על תנועת מכחישי הבחירות מהימין כאיום המרכזי, שצמחה בעקבות סירובו של טראמפ לקבל את תבוסתו ב-2020
במדינות נבאדה וושינגטון כבר הופעל המשמר הלאומי למקרה של מהומות, ומזכיר המדינה של אריזונה, האחראי על אישור תוצאות הבחירות במדינה, מדווח כי הוא נושא אפוד מגן מחשש להתנקשות.
במחוז מאריקופה שבאריזונה, המהווה מוקד מרכזי בבחירות, הוקם מבצר של ממש סביב מרכז ספירת הקולות. השריף המקומי גייס כ-200 שוטרים לאבטחת מתקני הבחירות, לעומת 50 בלבד בבחירות שלפני 2020. במקומות רבים הותקנו זכוכיות משוריינות, דלתות פלדה ומערכות מעקב.
המומחים מצביעים על תנועת מכחישי הבחירות מהימין כאיום המרכזי, שצמחה בעקבות סירובו של טראמפ לקבל את תבוסתו ב-2020. גם השנה טראמפ טרם התחייב לקבל את תוצאות הבחירות, וטוען ללא הוכחות כי הדמוקרטים מתכננים לזייף את התוצאות.
רשויות הסייבר האמריקאיות מזהירות גם מפני התערבות זרה, במיוחד מצד רוסיה, המפיצה סרטונים מזויפים ברשתות החברתיות במטרה לערער את אמון הציבור בתהליך הבחירות.
למרות המתיחות, פקידי הבחירות מדווחים על השתתפות גבוהה בהצבעה המוקדמת, עם למעלה מ-70 מיליון קולות שכבר נרשמו. "ההשתתפות הגבוהה השנה מעידה שהציבור לא מפחד," אמרה קארן ברינסון בל, ראש ועדת הבחירות של צפון קרוליינה. "יש אמון בתהליך שלנו."
פרשנים פוליטיים מציינים שני מסרים מרכזיים: ראשית, האזרחים יכולים להיות בטוחים שההצבעה מוגנת היטב הודות למעטפת האבטחה המשופרת שנוספה מאז 2020. שנית, העובדה שנדרשים אמצעי אבטחה כה דרמטיים היא מצב שאסור שייהפך לנורמה בדמוקרטיה האמריקאית.