לראשונה בהיסטוריה, מטבעות קריפטוגרפיים עשויים למלא תפקיד בבחירת הנשיא הבא של ארה"ב. ככל שמטבעות דיגיטליים הפכו למיינסטרים, משקיעי קריפטו מתגבשים כגוש בוחרים חדש ומשמעותי.
בין 7% ל-21% מהאמריקאים מחזיקים בקריפטו - כלומר 18 מיליון בהערכה הנמוכה, וכ-50 מיליון בהערכה הגבוהה. על פי מחקר של בורסת הקריפטו Gemini, 73% אומרים שעמדת המועמד הפוליטי כלפי התעשייה תשפיע על הצבעתם.
הפוטנציאל של מצביעי הקריפטו להוות כוח משפיע, בולט במיוחד במדינות המתנדנדות. ארגונים כמו Stand with Crypto, ועדת פעולה פוליטית פרו-קריפטו, רושמים "תומכי קריפטו" במדינות מפתח מתנדנדות. למעשה, באריזונה ובג'ורג'יה יש פי שלושה יותר תומכים כאלה ממספר הקולות שבהם ניצח הנשיא ביידן ב-2020.
צילום: Getty Images
"יותר ויותר אנשים נכנסים לנכסים דיגיטליים מדי שנה. המוצר כאן וכאן כדי להישאר", אמר פטריק גרהרט, נשיא פעילות הבנקאות בבנק הדיגיטלי Telcoin. "הבנת הבוחרים וצרכיהם תהיה חיונית לכל פוליטיקאי".
תעשיית הקריפטו מנסה לנצל את ההשפעה הגוברת הזו בבחירות הקרובות. FairShake, ועדת פעולה פוליטית הנתמכת על ידי שחקנים גדולים בתחום הנכסים הדיגיטליים כמו Coinbase ו-Ripple, גייסה מעל 200 מיליון דולר כדי לעזור בבחירת מועמדים תומכי קריפטו. ארבע השנים הבאות ישחקו תפקיד מכריע בעיצוב הרגולציה, ולכן התעשייה משקיעה בגדול.
"באופן אידיאלי, הממשל לא רק תומך בקריפטו, אלא גם בעל ידע", אמר גרהרט. "ממשל שמבין בתחום הזה יעזור לא רק למשתמשים היומיומיים בנכסים דיגיטליים, אלא גם לרגולטורים".
המועמדים לנשיאות שמים לב לכך. דונלד טראמפ מחזר באופן פעיל אחרי הקהילה, ומציג את עצמו כמנהיג הפרו-קריפטו הראשון. למרות שפעם כינה את התחום הזה תרמית, הנשיא לשעבר התחייב להקים רזרבת ביטקוין ולהקל על הרגולציות. טראמפ אף היה הכוכב בכנס הביטקוין הגדול בעולם, אם כי חלק מתומכי הקריפטו מטילים ספק באם יקיים את הבטחותיו.
לעומת זאת, ממשל ביידן-האריס נתפס בדרך כלל כאנטי-קריפטו. פעולות רגולטוריות וחקיקה דו-מפלגתית שנפסלה בווטו עוררו חששות בקרב תומכים, שמרגישים שההנהגה הנוכחית אינה מבינה או תומכת באופן מלא בפוטנציאל של התעשייה.
"ממשל ביידן כנראה ייזכר כאחד העוינים ביותר פוליטית כלפי תעשיית הקריפטו", אמר טוד רואוף, מנכ"ל Autonomys, רשת נתונים מבוזרת. "היעדר הנחיות רגולטוריות ברורות יצר חוסר ודאות, דיכא חדשנות והבריח חלק מהעסקים מארה"ב".
למרות שסגנית הנשיא קמלה האריס נפגשה עם מנהיגי תעשיית הקריפטו, היא לא הכריזה על מדיניות קמפיין כלשהי. זה השאיר רבים בסקטור בחוסר ודאות לגבי משמעותה של נשיאות האריס לעתיד הקריפטו.
"טראמפ נקט טון חיובי יותר באופן עקבי", אמר רואוף. "יתכן ששום מועמד אינו החלום של תעשיית הקריפטו, אך נשארת תקווה שאחד מהם יהיה פחות סיוט מהשני".
בעוד שבחירות 2024 עשויות להיות הפעם הראשונה שהצבעת הקריפטו משמעותית, זו כנראה לא תהיה הפעם האחרונה. מועמדים שיאמצו את השינוי עשויים למצוא את עצמם מעצבים הן את עתיד התעשייה והן את עתידם הפוליטי.