כמעט מחצית מהאמריקאים מתכננים לעזוב את מקומות העבודה שלהם בשנה הבאה, כאשר נראה שדור ה-Z יוביל את ההתפטרויות ההמוניות, על פי דוח חדש מבנקרייט.
בדוח שפורסם ביום שני, 48% מהאמריקאים אמרו שסביר שהם יחפשו עבודה חדשה ב-12 החודשים הבאים. דור ה-Z, הדור שנולד בין אמצע שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2010, היה במיוחד סביר לתכנן את התפטרותו לשנה הבאה, עם 39% שאמרו שהם מתכננים לעזוב את מקומות עבודתם השנה. זה בהשוואה ל-25 % בלבד מכלל העובדים.
בינתיים, רק 29, 19, ו-11 אחוז מדור המילניום (Y), דור ה-X ובייבי בומרס, בהתאמה, אמרו אותו דבר.
בנקרייט הזמין את YouGov לבצע את הסקר המקוון, עם גודל מדגם כולל של 2,326 מבוגרים אמריקאים שבהם 1,124 עובדים במשרה מלאה או מחפשים כעת עבודה במשרה מלאה. הסקר נערך בין ה-23 ל-25 ביולי, 2024.
מארק המריק, האנליסט הכלכלי הבכיר של בנקרייט, אמר שעדיין לא היה ברור אם שוק העבודה והמעסיקים יתאימו לאלה המחפשים עבודות חדשות עם שכר גבוה יותר או תנאי עבודה גמישים יותר.
"זה לא שוק העבודה הלוהט הזה שהתרחש במקביל לפתיחה מחדש של הכלכלה לפני כמה שנים", אמר המריק בדוח. "זה יותר בקו עם מה שחווינו לפני המגפה".
שוק העבודה התקרר מאז שהפדרל ריזרב העלה את שיעורי הריבית שלו, במיוחד במגזרים הקשורים לשוק הדיור, אמר המריק.
"אם נראה דפוס של הקלה מצד הפד בעתיד, בתקווה להימנע ממיתון בטווח הקצר, מגזרים אלה צריכים לראות חיוניות מחודשת שתתורגם להזדמנויות", הוא הוסיף.
עובדים רבים, בערך 43% מגודל המדגם של בנקרייט, גם מתכננים לבקש העלאת שכר בשנה הבאה. זה היה סביר יותר בקרב הדורות הצעירים למרות העובדה שהעובדים באופן כללי דאגו לביטחון התעסוקתי שלהם יותר היום מאשר לפני שנתיים.
בינתיים, כשלושה מתוך עשרה עובדים אמרו שהם דואגים יותר לביטחון התעסוקתי שלהם מאז התחילו העליות בריבית במרץ 2022, בעוד ש-16% אמרו שהם דואגים פחות. בסך הכל, 70% מהעובדים הסכימו שיש להם רמה כלשהי של דאגה לביטחון התעסוקתי שלהם.
בדוח התעסוקה האחרון ביולי, שיעור האבטלה עלה ל-4.3 אחוז, ונאמר שמעסיקים הוסיפו רק 114,000 משרות.
בשל תחזית העבודה הנוכחית, הדוח החדש עשוי לשקף רצון של דור ה-Z ועובדים אחרים לעזוב את מקומות עבודתם, אך מעטים יכולים בפועל לעשות את הצעד, אמר אלכס ביני, מדריך לאומיות פיננסית באוניברסיטת טנסי במרטין.
"לומר שאתה הולך לעזוב את מקום העבודה שלך הרבה יותר קל מאשר לעזוב בפועל", אמר ביני ל'ניוזוויק'. "קל לראות את הסיבות שרבים בדור Z, יחד עם דורות אחרים, שוקלים לעזוב את מעסיקיהם: תחושה של עומס עבודה, שכר נמוך בהתחשב במחירים המופקעים שאנו רואים, ורצון לתוספות נוספות, כמו זמן חופש ועבודה מהבית, שהיו סטנדרטים במהלך המגפה אך מתמעטים במהירות".