ניו יורק איבדה כ-10 מיליארדרים בארבע השנים האחרונות, כשרבים מהם עזבו בשל המסים הגבוהים למדי של האמפייר סטייט.
האקזיט יכול לחסוך עבור העשירים הללו "עשרות מיליונים" במסים בשנה, על פי דיווח בלעדי של הניו יורק פוסט.
הפוסט ציין כי כ-62 מיליארדרים מניו יורק הופיעו ברשימת הפורבס 400 השנה, לעומת 72 בשנת 2019 ו-65 בשנת 2022.
ג'וש האריס, משקיע והבעלים של 'וושינגטון קומנדרס', ראה את הונו עולה מ-5.7 מיליארד דולר ל-6.9 מיליארד דולר ובחר על הדרך לעבור לפלורידה.
בנוסף, בארבע השנים האחרונות, עשירים אחרים כמו מנהל קרן הגידור דניאל אוך, ששוויו כיום עומד על כ-3.6 מיליארד דולר, כמו גם המשקיע האגדי קארל אייקן, בעל שווי נקי של כ-6.9 מיליארד דולר, עברו גם הם מניו יורק לפלורידה.
הפוסט עוד דיווח כי הכנסות המס של ניו יורק תלויות במידה רבה ב-1% העליון המורכב מהשכבה העשירה ביותר של משלמי המסים אשר תורמים כ-42% מסך תקבולי המס.
זאת משום שהמיליארדרים במדינה כפופים למדרגת המס המדינתי הגבוהה ביותר של כ-14.8%.
השנה, כמה מיליארדרים לשעבר ברשימת ה'פורבס 400' יצאו מהרשימה, כולל איל ההשקעות הפרטי סקוט שלייפר, בני הזוג וויליאם וארין לאודר, מאסתי לאודר, ובנקאי ההשקעות המנוח דיוויד גוטסמן.
המצטרף הצעיר ביותר לרשימה מניו יורק הוא ג'וש קושנר בן ה-38, מייסד Thrive Capital, קרן הון סיכון התומכת בסטארט-אפים כמו אינסטגרם, ספוטיפיי וסלאק.
קושנר, בעל שווי נקי של כ-3.6 מיליארד דולר, הוא בנו של צ'ארלס קושנר, איל הנדל"ן לשעבר שהורשע בפשעים שונים וקיבל חנינה מהנשיא דונלד טראמפ ב-2020.
קן ג'ירארדן, מנהל המחקר של צוות החשיבה 'אמפייר סנטר' למדיניות ציבורית באלבני, הוסיף: "אם מישהו שמרוויח 100 מיליון דולר בניו יורק עובר פתאום לפלורידה, זו מכה של כ-11 מיליון דולר בשנה שחוטפת המדינה בהכנסותיה. וזה רק מאדם אחד שעוזב". הוא הוסיף: "ההסתמכות של ניו יורק על בעלי הכנסות גבוהות כדי לממן שירותים ממשלתיים פירושה שאם אותם בעלי הכנסות גבוהות יתחילו להתרחק, היכולת של המדינה לממן שירותים תצטמצם במהירות".
"יכולתה של המדינה לחלץ ללא הרף את ה-MTA ולממן את בתי הספר הציבוריים היקרים של ניו יורק תלויה בכך שהמדינה תמשיך לקבל נתח גדול מהמסים שלה מקבוצה קטנה של מפרנסים", אמר.
ועל זה נאמר.. בהצלחה..