"סטארלינק צריכה להיות רשת אזרחית, שלא משתתפת בלחימה", אמר, בהתייחסו לשימוש בלוויינים באוקראינה לאורך הסכסוך עם רוסיה, והוסיף כי "זה הסדר הנכון של הדברים".
עם זאת, למרות חוסר רצונו המוצהר של מאסק להיות מעורב בלחימה, החוזה החדש של חיל החלל יאפשר ל-SpaceX להחכיר למעשה חלק מרשת סטארלינק לפנטגון, ולספק שירות על אותם לוויינים, על פי בלומברג.
עם תקרת מחיר של 70 מיליון דולר, העסקה "מספקת שירות מקצה לקצה של סטארשילד באמצעות קבוצת סטארלינק, מסופי משתמשים, ציוד נלווה, ניהול רשת, ושירותים קשורים אחרים", אמרה דוברת חיל האוויר אן סטפנק לבלומברג ניוז.
עוד צויין כי חברת התעופה והחלל של מאסק מתחרה כעת על כמעט מיליארד דולר בחוזי פנטגון.
מאסק ספג אש מגורמים רשמיים בארה"ב על החלטותיה של SpaceX באוקראינה, לאחר שסירב לכאורה לדרישות קייב להשתמש ברשת סטארלינק כדי לסייע לתקיפות על צי הים השחור של רוסיה בשנה שעברה.
הביוגרף של המיליארדר, וולטר אייזקסון, חשף מוקדם יותר החודש כי מאסק פיתח "גרסה צבאית של הסטארלינק" כדרך לרחוץ את ידיו מהפרויקט.
"דיברתי איתו במהלך כל העניין הזה, ולילה אחד מאוחר הוא אמר, 'למה אני במלחמה הזאת?'. הוא אמר, 'אני, אתה יודע, יצרתי את סטארלינק כדי שאנשים יוכלו להירגע ולצפות בסרטים של נטפליקס ולשחק במשחקי וידאו. לא התכוונתי ליצור משהו שעלול לגרום למלחמה גרעינית'", נזכר המחבר.
אייזקסון המשיך ואמר כי מאסק "החליט למכור ולתת שליטה מוחלטת על כמות מסוימת של ציוד סטארלינק... לצבא ארה"ב כדי שלא ישלוט יותר בגידור הגיאוגרפי", בהתייחסו למגבלות גיאוגרפיות שניתן להטיל על רשת הלוויינים.
מאסק טען בעבר כי הסנקציות האמריקאיות על רוסיה מנעו מ-SpaceX להרחיב את כיסוי סטארלינק לחצי האי קרים, והתעקש כי החברה "אינה מורשית למעשה להפעיל קישוריות ללא אישור מפורש של ממשלת ארה"ב".
עם זאת, הוא גם אמר כי הוא לא רוצה להיות "שותף למעשה גדול של מלחמה והסלמה בסכסוך", מה שמרמז על כך שההחלטה לא נבעה רק מההגבלות של ארה"ב.