הביקוש לטיסות זינק באחרונה וחזר לרמות שלפני הקורונה. אבל עם הביקוש הגובר לטיסות מגיעים עיכובים מתמשכים וביטולי טיסות בגלל מחסור בטייסים.
חלק מהסיבות למחסור בטייסים היו זינוק בפרישה מוקדמת במהלך המגפה, גיל פרישת חובה של 65, מאגר מתכווץ של טייסים פוטנציאליים מהצבא, וקושי למשוך אזרחים לפתח קריירה כטייס.
חברות תעופה כמו אמריקן איירליינס כבר חוו שיבושים בטיסות הקיץ בגלל מחסור בטייסים ונתונים עדכניים של מינהל התעופה הפדרלי מראים כי תעשיית התעופה חסרה 32,000 טייסים מסחריים, מכונאים ובקרי טיסה - והמספר רק ממשיך לגדול משנה לשנה.
שר התחבורה פיט בוטיג'יג' אמר לחדשות CBS כי משרדו חוקר כמה חברות תעופה שמציעות טיסות על בסיס נתונים "לא ריאליים" ומוכרות מושבים לפני שיש בכלל כוח אדם להטסת מטוסים.
"אם אתה מסתכל על העיכובים, למשל, שחוותה ארה"ב במהלך השנה שעברה בקיץ 2022, הרבה מזה נבע מכך שלחברות האלה לא היה את הצוות הדרוש להן", אמר בוטיג'יג'.
"זה לא משהו שייפתר בן לילה. לוקח שנים להגיע למצב הזה", הזהיר.
דיקן הדלי, פרופסור באוניברסיטת ויצ'יטה סטייט, אמר כי "המחסור בטייסים לא ייפתר עד לפחות שנת 2032 או משהו כזה".
הדלי אמר כי חברות תעופה יכולות להכשיר כ-1,500 עד 1,800 טייסים בשנה, אך ציין כי עם גירעון של כ-17 אלף טייסים, "אנחנו לא יכולים להדביק את הפער כל כך מהר".
המחסור הנוכחי בטייסים אילץ חברות תעופה מסחריות "לצמצם טיסות לשדות תעופה אזוריים קטנים יותר. לכן, אנשים שלא נמצאים בשדה תעופה גדול יגלו שלוחות הטיסות שלהם צומצמו פשוט כי אין להם מספיק אנשים לשים על מטוס כדי להטיס אותו לאנשהו", הסביר הדלי.
מלבד מחסור בטייסים, משרד המפקח הכללי של משרד התחבורה חשף בתחילת יולי גם מחסור חמור בפקחי טיסה.
ובדיוק כמו טייסים, לוקח שנים להכשיר פקחי טיסה.
קבוצת לובי של חברות תעופה ביקשה מהקונגרס לאפשר רק טייס אחד בתא הטייס כדי להקל על המחסור.
המחסור בטייסים ובפקחי טיסה לא ייפתר בקרוב.
חברות התעופה כבר לא יכולות להאשים את "מזג האוויר".