למרות שנתוני מינהל אבטחת התחבורה מראים שסוף השבוע של הרביעי ביולי היה היום העמוס ביותר בתולדות התעופה של ארה"ב, ישנן עדויות למספר הולך וגדל של נוסעים שלוקחים אוטובוסים אזוריים למוקדי יעד.
Flix North America, הבעלים של Greyhound ו-FlixBus, מסרה כי ההזמנות זינקו ב-63% במהלך סוף השבוע של הרביעי ביולי לאחר עלייה של 70% במהלך סוף השבוע של הממוריאל דיי.
הסיבה המדויקת לכך שמטיילים פונים לספקי אוטובוסים אזוריים עשויה להיות עקב עיכובים מתמידים בשדה התעופה, תורים ארוכים ומטען אבוד.
עם זאת, הנסיעה במטוס היא גם יקרה בהרבה בדרך כלל.
ישנם החושדים כי תנאים פיננסיים הדוקים יותר, ואינפלציה מוגברת, אילצו שינוי בהתנהגות הצרכנים (צרכנים ברמה בינונית/נמוכה) שעברו מחברות תעופה מסחריות, לאוטובוסים.
להשוואת העלויות, נניח שמישהו רוצה לטוס מניו יורק לוושינגטון.
הטיסה היום תעלה בערך 150 דולר לעומת אוטובוס גרייהאונד שיעלה בסך הכל כ-35 דולר.
"נסיעה באוטובוס היא לא רק תוכנית ב'. יותר לוחמי דרכים בוחרים בנסיעה באוטובוס מלכתחילה כדי להימנע מתעריפים גבוהים ומטרדות בשדה התעופה", אמר ראמין שבנפור, פרופסור להנדסה אזרחית החוקר התנהגות נסיעות באוניברסיטת צפון פלורידה.
לדבריו, העומס בשדה התעופה מעורר נוסעים נוספים לשקול את האפשרות של שימוש באוטובוסים.
כמו כן, העלות של בעלות ותפעול מכונית היא יקרה - אם זה תשלום עבור ביטוח, תחזוקה או דלק - הצרכנים נפגעו משנתיים של גידול שלילי בשכר הריאלי, מה שאילץ אותם לרוקן את החסכונות האישיים ולצבור חוב בכרטיסי אשראי כדי להסתדר, וזאת למרות שקשה מאוד להסתדר בארצות הברית בלי רכב צמוד.
העלייה בביקוש לאוטובוסים היא בשורה נהדרת עבור תעשיית התחבורה הציבורית האמריקאית שנפגעה קשות בימים הראשונים של נגיף הקורונה.
פיטר פנטסו, נשיא איגוד האוטובוסים האמריקאי, אמר ש-30% ו-40% מחברות האוטובוסים הקטנות נעלמו מאז שנת 2020.
יכולים להיות יתרונות עצומים לתעשיית האוטובוסים מכיוון שצרכנים חסרי מזומן הבינו שנסיעה באוטובוס היא אחת האפשרויות הזולות ביותר עבורם.
עם זאת, אנו צופים כי עלייה בביקוש עשויה גם, בתנאים מסוימים להיות מתורגמת לעליית מחירים.