סוכנות התעסוקה הפדרלית (BA) מסרה כי מספר המובטלים זינק בכ-28 אלף בני אדם בהשוואה לחודש הקודם במונחים 'מנוכי עונתיות'.
בחודש מאי נרשמה עלייה של 13 אלף מובטלים לעומת החודש הקודם, צוין בדו"ח, כאשר אנליסטים שתושאלו על ידי סוכנות הידיעות רויטרס צפו כי המספר ביוני יעלה גם הוא ב-13 אלף "בלבד". בדרך כלל יש לציין כי האבטלה בגרמניה יורדת בדרך כלל בתחילת הקיץ. ובממוצע, בשלוש השנים שקדמו למגפת הקורונה היא ירד ביוני בכ-28 אלף, או ב-1% בחודש יוני.
השנה, עם זאת, בכל 16 המדינות הפדרליות בגרמניה נרשמה עלייה בשיעורי האבטלה בהשוואה לחודש המקביל ב-2022 כאשר המדינה רק יצאה מהקורונה.
"התנאים הכלכליים הקשים יותר מורגשים כעת גם בשוק העבודה" סוכנות הידיעות רויטרס ציטטה את ראש משרד העבודה אנדראה נאהלס.
"האבטלה עולה והצמיחה בתעסוקה מאבדת מומנטום", הוסיפה הבכירה.
גרמניה הינה הכלכלה הגדולה ביותר באיחוד האירופאי, ושיעורי האבטלה בה בדרך כלל הינם מהנמוכים ביבשת.
בתוך כך, מספר המובטלים במדינה גדל ביוני ב-8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כאשר מספרם הכולל של המובטלים עומד על 2,555,000.
את העלייה התלולה בשיעורי האבטלה ניתן לייחס בחלקה לזרם הפליטים מאוקראינה - אשר יותר ממיליון מהם הגיעו מאז פברואר 2022.
בתקופה זו בשנה שעברה החלה ממשלת גרמניה בתוכנית סיוע תעסוקתי לפליטים אוקראינים, אך נכון לחודש זה, 193,000 אזרחים אוקראינים עדיין מובטלים כך לפי נתונים רשמיים.
בסך הכל 499 אלף אוקראינים מועסקים במרכזי תעסוקה וסוכנויות תעסוקה בגרמניה לעומת רק 20 אלף בחודש פברואר 2022 - כך שאכן מדובר בהצלחה מסוימת. עם זאת, משרד העבודה הודה כי גם ללא התחשבות בפליטים האוקראינים, האבטלה בגרמניה הייתה עולה. זאת על רקע ידיעה כי האינפלציה במדינה זינקה במפתיע לשיעור של כ-6.4% ביוני, לעומת 6.1% במאי, כך לפי נתונים ראשוניים של לשכת הסטטיסטיקה הגרמנית מיום חמישי.
גרמניה נמצאת במה שכלכלנים מתארים כ"מיתון טכני", לאחר שכלכלתה התכווצה במשך שני רבעונים ברציפות, בסוף 2022 ותחילת 2023.
הבנק המרכזי הגרמני אמר ביום שני כי הוא צופה שהמיתון יסתיים ברבעון האביב, והוסיף כי התמ"ג "יעלה מעט" בתקופה שבין אפריל ליוני.