דירוג התחרותיות העולמי שפורסם על ידי המכון הבינלאומי לפיתוח ניהול (IMD), מודד 64 כלכלות בהתבסס על יותר מ -300 אינדיקטורים בארבע קטגוריות רחבות: ביצועים כלכליים, יעילות ממשלתית, יעילות עסקית ותשתיות.
המדדים מהווים שילוב של נתונים קשיחים, המהווים שני שליש מהדירוג הסופי, ותוצאות סקרים, המהווים את השליש הנותר של התוצאות.
כפי שפליקס ריבהטר מ-Statista מפרט להלן, הדירוג מכסה חלקים גדולים של אירופה, כמו גם צפון אמריקה, תוך השארת כמה נקודות ריקות בדרום אמריקה, אסיה ובעיקר באפריקה, עם שתי כלכלות אפריקאיות בלבד שהוערכו השנה. כבשנים קודמות, אירופה שולטת בדירוג התחרותיות - כולל שלושת המקומות הראשונים.
בעוד שלאסיה יש שלוש כלכלות בעשירייה הראשונה, הכלכלות הגדולות ביותר שלה סין, הודו, יפן ודרום קוריאה נעדרות באופן בולט.
במקום זאת, סינגפור, טייוואן והונג קונג הן אלה שמגיעות לציונים הגבוהים ביותר.
בעוד דנמרק הצליחה להישאר במקום הראשון לאחר עלייתה לצמרת בשנה שעברה, אירלנד זינקה מהמקום ה-11 למקום השני, בעוד שווייץ תקועה בניוטרל במקום השלישי. מה שקופץ מול העיניים כשמסתכלים על הביצועים הטובים ביותר השנה היא העובדה שכלכלות קטנות יחסית, המגיבות מהר יותר בכלכלה הגלובלית המהירה של היום מתבלטות.
"ניווט בסביבה הבלתי צפויה של ימינו דורש זריזות ויכולת הסתגלות", מסביר כריסטוס קבוליס, הכלכלן הראשי של ה-WCC.
"מדינות מצטיינות בונות כלכלות עמידות, כמו אירלנד, איסלנד ובחריין. ממשלותיהן מסוגלות להתאים מדיניות המבוססת על התנאים הכלכליים הנוכחיים בזמן".
אי אפשר לומר את אותו הדבר על ארה"ב עם המערכת הפדרלית המסורבלת ותהליך החקיקה האיטי - דבר שמסביר חלקית את הירידה ההדרגתית של כלכלת ארה"ב מראש הדירוג.
לאחר שהחזיקה במקום הראשון ברציפות בין 1997 ל-2009 ולא נפלה מהטופ 3 עד 2017, הכלכלה הגדולה בעולם מדורגת השנה במקום התשיעי לאחר שישבה במקום העשירי בין 10 ל-2020.
זה אולי נשמע רע בהתחשב במעמדה של ארה"ב בעולם, אבל זה עדיין הופך את ארה"ב למדורגת הגבוהה ביותר בין הכלכלות הגדולות בעולם, כאשר קנדה היא הכלכלה היחידה מבין 10 הראשונות (במונחי תמ"ג) שנכנסה ל-20 הראשונות בדירוג התחרותיות לשנת 2023.
ישראל למקרה ותהיתם מדורגת במקום ה-23 בעולם, בין גרמניה במקום ה-22 ואוסטריה במקום ה-24.