מכחול לאדום: האמריקאים מצביעים ברגליים - ועוזבים את המדינות הדמוקרטיות
המדינות הרפובליקניות הופכות לאטרקטיביות יותר, שכן שם התושבים משלמים פחות מסים, עלויות הדיור נמוכות יותר וניתן למצוא יותר הזדמנויות תעסוקה

המספרים החדשים שנחשפו מצביעים על כך שהאמריקאים מאסו במדינות המאופיינות במסים רבים, מחיה גבוהה וסיכויים נמוכים למציאת עבודה - אזורים שלרוב נמצאים תחת שלטון דמוקרטי. 

נתונים של הלשכה האמריקאית למפקד האוכלוסין מראים כיצד מדינות כמו ניו יורק, אילינוי והוואי ראו ירידה במספר התושבים שלהן בין השנים 2021 ל-2022. זאת בעוד שפלורידה, טקסס, מונטנה ודרום דקוטה חוות מגמה הפוכה. 

(צילום: Shutterstock)

דפוס דומה נראה גם ברמת המחוזות. כך למשל מחוז מריקופה שבאריזונה ראה את הגידול המהיר ביותר בארה"ב עם עוד 56,831 תושבים בשנת 2022, שזו עלייה של 1.3 אחוזים לעומת השנה שלפני.

בינתיים, מחוז לוס אנג'לס בקליפורניה נפרד מ-90,704 תושבים. 

מארק פרי, כלכלן ב-American Enterprise Institute, ניתח את הנתונים והצביע על התנועה הברורה של אמריקאים ממדינות המנוהלות על ידי דמוקרטים אל אלה בשליטת רפובליקנים, מגמה הנראית בעיקר בדרום ובמערב המדינה. 

"האמריקאים עוברים ממדינות כחולות שהן עצורות ולא בריאות מבחינה כלכלית, עם נטל מס גבוה יותר ואקלים עסקי לא ידידותי, עם עלויות אנרגיה ודיור גבוהות יותר ופחות הזדמנויות תעסוקתיות", אמר והוסיף שבדיוק מאותן סיבות, אך ההפך, האמריקאים בוחרים במדינות אדומות.

חמשת המחוזות שאיבדו הכי הרבה תושבים נמצאים כולם במדינות עם מס גבוה - בקליפורניה, אילינוי וניו יורק, שם גם יש הכי הרבה הומלסים, בעיות סמים ושכר דירה גבוה. 

וכך ההפך - פלורידה, טקסס, דרום דקוטה, טנסי ונבדה, אטרקטיביות במיוחד לאור העובדה שאינן גובות מסים על שכר העובדים. 

רחובות לוס אנג'לס (צילום: Getty Images)

כאשר אחת הסיבות העיקריות לעזיבת מקום היא עלויות המחיה, שירות רישום הדירות RentCafe מצא שהמדינות הזולות ביותר לשכור בהן דירה הן אוקלהומה עם 957 דולר בממוצע לחודש, ארקנסו עם 987 דולר לחודש ודקוטה הצפונית עם 1,011 דולר לחודש, בממוצע. 

המדינות היקרות ביותר הן מסצ'וסטס עם 2,632 דולר לחודש, ניו יורק עם 2,552 דולר לחודש וקליפורניה, שם תשלמו בממוצע 2,506 דולר לחודש עבור דירה. 

חוקרים מצאו כי מסצ'וסטס הדמוקרטית, שחווה כבר שנים של צמצום באוכלוסייה, עלולה לעמוד בפני "בריחת מוחות" בשנים הקרובות בעיקר בשל עלויות המחיה הגבוהות והפוליטיקה הפרוגרסיבית. 

YOU MIGHT ALSO LIKE