המייסדת בת ה-30 של אתר תכנון כלכלי המיועד לתלמידי קולג' אמריקאים הואשמה בזיוף של כמעט 4 מיליון חשבונות משתמשים שעל בסיסו מכרה את האתר שלה לבנק ג'יי.פי מורגן תמורת 175 מיליון דולר!.
עתה היא מואשמת באופן רשמי בהונאה בבית משפט.
החברה, "פרנק", שהוקמה ב-2016 על ידי המנכ"לית צ'רלי ג'אביס, הציעה תוכנה שמסייעת לצעירים אמריקאים לקבל סיוע כספי פדרלי במה שג'אביס הגדירה כ"אמזון להשכלה גבוהה".
המיזם זכה אף לתמיכת המיליארדר מארק רואן - שהיה אז המשקיע המוביל בחברה.
(מימין מנכ"ל ג'יי פי מורגן צ'ייס ג'יימי דיימון - ומשמאל המנכ"לית לשעבר צ'רלי ג'אביס)
ג'יי.פי מורגן שיבח את העסקה בחודש ספטמבר 2021 ככזאת המעניקה לבנק את "פלטפורמת התכנון הפיננסי בעלת הצמיחה המהירה ביותר בקולג'ים" והמשמשת יותר מ-5 מיליון סטודנטים ב-6,000 מוסדות.
ג'אביס בת ה-31 מואשמת עתה על ידי התובעים הפדרליים במנהטן בסעיף אחד של קשירת קשר לביצוע הונאה בנקאית, וסעיף אחד של הונאה בנקאית המשפיעה על מוסד פיננסי, שכן לפי התביעה היא.
"היתה מעורבת במזימה חצופה להונות את JPMC במהלך עסקת רכישה בסך 175 מיליון דולר. היא שיקרה ישירות ל-JPMC ובדתה נתונים כדי לתמוך בשקרים - הכל כדי להרוויח יותר מ-45 מיליון דולר ממכירת החברה שלה", כך לפי התובע דמיאן וויליאמס.
"המעצר הזה צריך לשמש אזהרה ליזמים שמשקרים כדי לקדם את עסקיהם".
"הם יתפסו, ואנו נדרוש מהם לתת דין וחשבון על כך שהם שמים את תאוות הבצע שלהם מעל החוק".
אך להגנתה ג'אביס טוענת כי הבנק מיהר לקנות את 'פרנק' מבלי לבצע בדיקת נאותות ראויה, וניסה להסיט את תשומת הלב מהפרות חוקי פרטיות הסטודנטים.
ג'אביס אף הגישה תביעה נגדית נגד הבנק בבית המשפט של מדינת דלאוור כדי לאלץ את ג'יי.פי מורגן לכסות את שכר הטרחה שלה.
היא אף טענה בתגובה לתביעה כי המנכ"ל ג'יימי דיימון דחף לרכישה מחשש שבנקים אחרים לוטשים עיניים, וכי היא הופכת לשעיר לעזאזל בשל בדיקת הנאותות הלקויה של הבנק וכי ג'יי.פי מורגן הוא זה שביקש ממנה להמציא "נתונים סינתטיים" על משתמשי פרנק.
עם זאת, לפי ג'יי.פי מורגן, הבנק גילה את החשבונות המפוברקים רק לאחר ששלח מיילים לקבוצה של 400 אלף לקוחות פרנק - דבר שהוביל לגילוי כי רבים מהחשבונות מזוייפים.
בתביעה נטען כי ג'אביס הציגה שקרים לפיהם יותר מ-4 מיליון משתמשים נרשמו לפרנק.
כשהבנק ביקש הוכחה במהלך בדיקת נאותות, ג'אביס בדתה לכאורה רשימה עצומה של "לקוחות מזויפים - עם שמות, כתובות, תאריכי לידה, ומידע אישי אחר עבור 4.265 מיליון 'סטודנטים' שלא היו קיימים בפועל".
במציאות, לפרנק היו פחות מ-300,000 חשבונות באותה עת, על פי התביעה.