כזכור, אדידס מנסה להיפטר מנעלי Yeezy בשווי 1.2 מיליארד יורו (1.3 מיליארד דולר) לאחר פרידתה מהראפר קניה ווסט - סכום הגדול בהרבה מ-500 מיליום דולרים שפורסמו במקור.
המלאי הרב גרם ליצרנית בגדי הספורט הגרמנית להפסיד כספים רבים כאשר המנכ"ל ביורן גולדן אומר כי מכירת הנעליים פירושה תשלום תמלוגים לראפר שסולק לפני חמישה חודשים לאחר שהתבטא באופן אנטישמי בראיונות וברשתות החברתיות.
במהלך שיחת רווחים עם בעלי מניות והדירקטוריון ביום רביעי, המנכ"ל הצביע על "משתנים רבים" לגבי מה אפשר לעשות עם הנעליים שנערמו במחסנים.
השמדתם עלולה "להעלות בעיות קיימות" מבחינת איכות הסביבה, אם כי כמה חברות הציעו פתרונות כמיחזור, אמר גולדן, שמונה למנכ"ל באחרונה בניסיון להגיב על ספקולציות רווחות לגבי פתרון לבעיה.
להסתיר את שם המותג כדי שיוכל להימכר "זה לא מאוד כנה, אז זו לא אופציה", הוסיף.
הצעות למסור את מאות אלפי הזוגות לנזקקים במקומות כסוריה מוכת רעידת האדמה והמלחמה או טורקיה ההרוסה פירושן שהמוצר "יחזור שוב מהר מאוד" למדפים או לאתרי האינטרנט בשל שווי השוק הגבוה שלו, "כך שזו לא באמת אופציה", אמר גולדן.
אם אדידס אכן תחליט למכור את הנעליים, "אני יכול להבטיח שהאנשים שנפגעו מכך גם יוציאו מזה משהו טוב ויקבלו תרומות והכנסות בדרכים או צורות שונות", אמר המנכ"ל.
אדידס נפרדה מווסט באוקטובר, זאת לאחר שגם מותגים רביפ אחרים עמדו בפני לחץ לסיים את ההתקשרות הכלכלית והעסקית עם הראפר בשל התבטאויותיו האנטישמיות.
בינתיים החברה נאבקת כעת למצוא דרכים להפוך לרווחית ולהחליף את קו הדגל Yeezy, שלדברי אנליסטים היה אחראי לכ-15% מהרווח הנקי שלה.
פירוק השותפות אשר עלה 600 מיליון יורו הוביל לא רק לאובדן זה של כספים אלא גם לאובדן מכירות מתמשך לשלושת החודשים האחרונים של 2022. דבר שגרם לחברה להפסד נקי של 513 מיליון יורו.
הירידות, המיוחסות גם לעלויות היצע גבוהות ולירידה בהכנסות בסין, עומדת בניגוד לרווח 213 מיליון יורו שנרשם ברבעון הרביעי של 2021.
במילים אחרות: הפרידה מווסט היתה מכה קשה מאוד עבור החברה ברמה הכלכלית.
גולדן אמר ש"כל כך הרבה חברות" היו מוכנות לקנות את הנעליים הפופולריות, אבל זה אומר שאדידס יצטרכו לשלם תמלוגים לווסט.
שמועות כי החברה הייתה במגעים למכור אותם למותגים אחרים, עם זאת, "אינן נכונות" לדבריו.
גולדן שמע מ"זיליונים של אנשים עם דעות על הנושא. כמובן שכשאתה יושב מבפנים, זה נראה קצת שונה ממה שזה נראה מבחוץ".
גולדן עוד אמר גם כי אדידס עדיין חוקרת את טענותיהם של עובדים לשעבר כי ווסט יצר סביבת עבודה רעילה ומתעמרת וכי חברת בגדי הספורט ידעה על התנהגותו הבעייתית והאלימה ולא הצליחה להגן על העובדים.
המנכ"ל כינה את 2023 כ"שנת מעבר", ואמר כי "נוכל להתחיל לבנות שוב עסק רווחי ב-2024".
בשנה שעברה, המכירות נטו ברבעון הרביעי עלו בשיעור של 1.3% ל-5.21 מיליארד יורו לעומת הרבעון המקביל לפני שנה.
החברה הצביעה על ירידה של 50% בהכנסותיה בסין ועלויות גבוהות יותר של אספקה ומשלוח שלא ניתן לקזז על ידי עליות מחירים.
אדידס גם טלטלה את הנהלתה על ידי החלפת מנהלי המכירות והשיווק הבכירים שלה.
מנהל המכירות העולמי רולנד אושל יעזוב את החברה לאחר 33 שנים ויוחלף על ידי ארתור הולד, כיום ראש אזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה.
בריאן גרבי, ראש המותג העולמי, יפרוש מתפקידו ב-31 במרץ. המנכ"ל גולדן ייקח על עצמו את אחריות המוצר והשיווק.