ג'יי.פי מורגן צ'ייס סגר ביום חמישי את ברז המזומנים לחברה צעירה שהיתה אמורה לעזור לסטונדטים למצוא סיוע פיננסי ללימודיהם באינטרנט - וזאת לאחר שהבנק המפורסם שילם כ-175 מיליון דולר למייסדת שלו!
עכשיו, הבנק תובע את אותה המייסדת (היום כבר בת 30) על כך שפיברקה/המציאה כמעט 4 מיליון חשבונות משתמשים מזויפים, בהם השתמשה כדי לפתות את הבנק באמצע 2021 להשקיע את הסכום האדיר.
כן, זה אמיתי.
החברה, 'פרנק', הוקמה על ידי המנכ"לית לשעבר צ'רלי ג'אביס בשנת 2016.
פרנק הציעה תוכנה שתסייע לאמריקאים צעירים להשיג סיוע כספי במה שג'אביס הגדירה כ"אמזון להשכלה גבוהה", וזכתה אף לגיבוי של המיליארדר מארק רואן - המשקיע המוביל בחברה.
ג'יי.פי מורגן ציין לטובה את העסקה שחתם עם המנכ"לית בספטמבר 2021 ככזו המעניקה לבנק אחיזה ב"פלטפורמת הצומחת ביותר של תכנון פיננסי בקרב הקולג'ים" המשמשת יותר מ-5 מיליון סטודנטים ב-6,000 מוסדות.
אבל חודשים מספר לאחר סגירת העסקה, הגיעה התפנית הביזארי. כאשר ג'יי.פי מורגן הודיע שהוא גילה כי למעשה רוב החשבונות של החברה בכלל מפוברקים.
איך הבנק גילה זאת? ובכן הוא שלח מיילים לקבוצה של 400,000 לקוחות פרנק - ו-70% מהם חזרו אוטומטית!.
בתביעה שהוגשה בבית המשפט בדלוואר נטען כי ג'אביס ביצעה את 'הפיץ'' (הצעת המכירה) על בסיס "השקר" שלמעלה מ-4 מיליון משתמשים נרשמו כבר לפרנק כדי להגיש בקשה לסיוע פדרלי לסטודנטים.
ואז, כשהבנק ביקש הוכחה במהלך בדיקת הנאותות, ג'אביס פיברקה רשימה עצומה של לקוחות מזויפים - כולל רשימת שמות, כתובות, תאריכי לידה, ופרטים אישיים אחרים עבור 4.265 מיליון 'סטודנטים' שלא היו קיימים מעולם" - במציאות, לפרנק היו פחות מ-300,000 חשבונות באותה תקופה, על פי התביעה.
"ג'אביס דחתה תחילה את בקשת JPMC (ג'יי פי מורגן צ'ייס) לקבל את מסד הנתונים בטענה שהיא אינה יכולה לשתף את רשימת הלקוחות בשל חששות לפרטיות", נכתב בתביעה, אך "לאחר ש-JPMC התעקשו, ג'אביס בחרה להמציא מיליוני חשבונות".
"כדי לפדות את הכסף, ג'אביס החליטה לשקר, כולל לשקר לגבי ההצלחה של פרנק, הגודל של פרנק ועומק החדירה לשוק".
המטרה היתה "לגרום ל-JPMC לרכוש את פרנק תמורת 175 מיליון דולר", ממשיכה התביעה.
"ג'אביס הראתה במסמכים שהונחו בחדר נתוני הרכישה, בחומרים, ובמצגות מילוליות [כי] יותר מ-4.25 מיליון סטודנטים יצרו חשבונות פרנק כדי להתחיל להגיש בקשה לסיוע פדרלי".
עורך דינה של ג'אביס אמר לוול סטריט ג'ורנל כי הבנק פשוט "יצר" סיבות לפטרה אשתקד כדי להימנע מתשלום מיליונים - וכי היא זאת אשר תבעה במקור את ג'יי.פי מורגן.
"לאחר ש-JPMC מיהרו לרכוש את העסק של צ'רלי, JPMC הבינו שהם לא יכולים לעקוף את חוקי הפרטיות הקיימים של סטודנטים, ביצעו התנהגות בלתי הולמת, ואז ניסו לסחור מחדש בעסקה", אמר עורך הדין שלה, אלכס ספירו, "צ'רלי הלשינה - ואז הגיעה התביעה".
ג'יי.פי מורגן השיב על הטענות הללו כי: "הטענות המשפטיות שלנו נגד גב' ג'אביס מפורטות בתביעה שלנו, יחד עם העובדות המרכזיות... גב' ג'אביס לא הייתה ואינה חושפת שחיתויות. כל מחלוקת תיפתר באמצעות ההליך המשפטי".
ההונאה לכאורה שביצעו ג'אביס ואחד ממנהליה הבכירים "פגעה באופן מהותי ב-JPMC בסכום שיוכח במשפט, אך בלא פחות מ-175 מיליון דולר", נכתב בתביעה.
בלי קשר לתוצאות המהומה המשפטית הזו, מדובר באפיזודה מביכה עבור ג'יי.פי מורגן והמנכ"ל שלה, ג'יימי דימון. בניסיון להדוף מתחרים פולשים, ג'יי.פי מורגן יצא למסע רכישות של חברות פינטק בשנים האחרונות, ודיימון הגן שוב ושוב על השקעותיו בטכנולוגיה כהכרחיות וככאלה שיניבו תשואות טובות.
ביום חמישי בבוקר, באתר האינטרנט של פרנק נכתב: "פרנק אינו זמין עוד".