הנהלת גוגל פרסמה "קוד אדום" על רקע ההשקה של ChatGPT - צ'אטבוט של בינה מלאכותית שנוצר על ידי OpenAI - המעורר חששות לגבי עתידו של מנוע החיפוש הפופולרי בעולם, כך דיווח הניו יורק טיימס ביום רביעי.
סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל וחברת האם שלה, אלפבית, השתתף במספר פגישות סביב אסטרטגיית הבינה המלאכותית של גוגל והנחה קבוצות רבות בחברה למקד מחדש את מאמציהן בטיפול באיום ש-ChatGPT מציבה לעסקי מנועי החיפוש שלה, כך על פי תזכיר פנימי והקלטת שמע שנסקרו על ידי הטיימס. בפרט, צוותים בחטיבת המחקר, האמון והבטיחות של גוגל, בין היתר, הונחו להעלות הילוכים כדי לסייע בפיתוח והשקה של אבות-טיפוס ומוצרי בינה מלאכותית, כך דיווח הטיימס.
על חלק מהעובדים הוטלה המשימה לבנות מוצרי בינה מלאכותית שמייצרים אמנות וגרפיקה, בדומה ל-DALL-E של OpenAI, המשמש מיליוני אנשים, לפי הטיימס.
דובר מטעם גוגל לא הגיב מיד לבקשה לתגובה של ה-Insider.
המהלך של גוגל לבנות את פורטפוליו מוצרי הבינה המלאכותית שלה מגיע בזמן שעובדיה ומומחים כאחד מתווכחים אם ל-ChatGPT - המנוהל על ידי סם אלטמן, נשיא Y Combinator לשעבר - יש פוטנציאל להחליף את מנוע החיפוש הותיק, ובכך לפגוע במודל העסקי של גוגל להכנסה מפרסומות.
סרידהאר רמסוואמי, שפיקח על צוות הפרסום של גוגל בין 2013 ל-2018, אמר ש-ChatGPT יכולה למנוע ממשתמשים ללחוץ על קישורי גוגל עם מודעות, תופעה שהניבה כ-208 מיליארד דולר - 81% מההכנסות הכוללות של אלפבית - ב-2021, כך דיווח ה-Insider.
ChatGPT, שצברה למעלה ממיליון משתמשים חמישה ימים לאחר השקתה הפומבית בנובמבר, יכולה ליצור תשובות ייחודיות לשאילתות בצורה דמוית שיחה אנושית על ידי איסוף מידע ממיליוני אתרים.
משתמשים ביקשו מהצ'אטבוט לכתוב חיבור למכללה, לספק ייעוץ לכתיבת קוד ואפילו לשמש כמטפל.
אבל יש שמיהרו לומר שהבוט גדוש לעתים בשגיאות.
ChatGPT אינו מסוגל לבדוק עובדות, ולהבחין בין עובדה מאומתת לבין מידע שגוי, אמרו מומחי בינה מלאכותית.
הוא יכול גם להמציא תשובות, תופעה שחוקרי בינה מלאכותית מכנים "הזויה". הבוט מסוגל גם לייצר תגובות גזעניות וסקסיסטיות, דיווח בלומברג.
מרווח הטעות הגבוה מהווה סיבה לכך שגוגל מהססת לשחרר את הצ'אטבוט שלה - LaMDA - קיצור של Language Model for Dialogue Applications - לציבור, כך דיווח הטיימס.
בדיווח שפורסם לאחרונה ב-CNBC נאמר כי מנהלי גוגל לא ששים לשחררו באופן נרחב במצבו הנוכחי בשל חששות מפני "סיכון מוניטין".
צ'אטבוטים הם "לא משהו שאנשים יכולים להשתמש בו באופן אמין על בסיס יומי", אמר זובין גהרמני, שמוביל את מעבדת הבינה המלאכותית של גוגל, Google Brain, ל"טיימס" לפני ש-ChatGPT שוחרר.
במקום זאת, גוגל עשויה להתמקד בשיפור מנוע החיפוש שלה לאורך זמן, מסרו מומחים ל"טיימס".
על פי הדיווחים, מכיוון שגוגל עובדת במלוא המרץ על מוצרי בינה מלאכותית חדשים, אנו עשויים לקבל מבט עליהם בכנס המפתחים השנתי של גוגל, I/O, שצפוי להתקיים במאי.