עם העלייה בכמות הגניבות, מנכ"ל וולמארט אמר שייתכן והחברה תצטרך להתחיל להעלות מחירים ואפילו לסגור סניפים.
(צילום: Shutterstock)
בראיון שערך ביום שלישי ברשת CNBC, דאג מקמילון, מנכ"ל החברה הקמעונאית הגדולה בעולם, הציג תרחיש אפשרי אם התובעים ימשיכו לנהוג ביד רופפת, לדבריו, לגניבות מחנויות הרשת, במיוחד גניבות קמעונאיות מאורגנות, שמגיעה לכמות גניבות "גבוהה היסטורית".
לכל חנות יש אמצעי אבטחה שונים, אבל החלק השני של המשוואה אותו מקמילון מבקש לתחזק בדחיפות, הוא השותפות עם רשויות האכיפה המקומיות כדי לתקן את הבעיה לטווח הארוך, ולאפשר "עקביות ובהירות במדיניות כדי שנוכל לבצע השקעות הון עם חזון מסוים".
באמצע חודש ספטמבר האחרון, הפדרציה הלאומית הקמעונאית מצאה שההפסדים הכוללים בשנה שעברה כתוצאה מ'שרינק' - מונח שקמעונאים משתמשים בו כדי לתאר גניבה וסוגים אחרים של אובדן מלאי - גדל ל-94.5 מיליארד דולר. ובכלל, אירועי פשע קמעונאי מאורגן זינקו ב-26.5% בממוצע באותה שנה.
לכן, מנכ"ל וולמארט אמר במהלך הראיון כי "המחירים יהיו גבוהים יותר ו\או חנויות ייסגרו", אם הרשויות לא יקפידו על העמדה לדין של גניבה.
אחת המדינות שהכי סובלות ממכת הגניבות היא קליפורניה, שם הוקמה צוות משימה לפשיעה קמעונאית המשתפת פעולה עם סיירת הכביש המהיר של המדינה, שהגבירו את הנוכחות במרכזי הקניות בעיקר בעונת החגים. כוח המשימה נחל סוג של הצלחה, שכן מאז הקמתו הם הצליחו לתפוס סחורה גנובה בשווי של כמעט 26 מיליון דולר.
וולמארט אמנם סירבה לשתף פרטים ספציפיים על הפשע הקמעונאי הגובר בחברה, אך ידוע כי אירועים אלה נמצאים במגמת עלייה מתמדת, כך גם ברשת החנויות Target ו-Rite Aid.
סמנכ"ל הכספים של טארגט, מייקל פידלק, אמר בחודש שעבר למשקיעים ולאנליסטים כי עד כה, ה'שרינק' כבר "הפחיתה את הרווח הגולמי שלנו ביותר מ-400 מיליון דולר לעומת השנה שעברה, ונו צופים הפחתה כוללת לשנה הזו של יותר מ-600 מיליון דולר".
"זו בעיה כלל-תעשייתית שמונעת, לרוב, על ידי רשתות פליליות, ואנו פועלים בשיתוף פעולה עם מספר גורמים כדי למצוא פתרונות לכל הענף", הוסיף.
גם רשת בתי המרקחת רייט אייד התריעה במהלך שיחת הרווחים בספטמבר כי הרשת חווה 'שרינק' בלתי צפוי, "במיוחד בחנויות העירוניות שלנו בניו יורק".